Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia: noul director vrea sa inceapa platile pentru 2009 in decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Daniel Constantin, vrea sa reorganizeze institutia, sa termine de acordat subventiile pe suprafata aferente lui 2008 pana la 30 iunie, termen stabilit in regulamentele UE, si sa inceapa platile pentru 2009 la 1 decembrie. El a mai spus ca foarte multe dintre compartimentele APIA sunt foarte stufoase, altele au nevoie de personal suplimentar, cum ar fi serviciul de autorizare plati sau serviciul de plati UE.

„E mai mult o recompartimentare a APIA si introducerea mai multor directii, servicii, birouri”, a mai spus Constantin. Pe de alta parte, directorul APIA a precizat ca institutia nu va putea angaja personal suplimentar in acest an, avand in vdere restrictiile bugetare, cu toate ca organismele europene au recomandat cresterea numarului de angajati. APIA si-a propus csa termine de platit subventiile la hectar aferente anului 2008 la 30 iunie 2009, termen stabilit prin regulament al Comisiei Europene. Platile au inceput la 25 martie, iar pentru sumele acordate dupa data de 30 iunie Comisia Europeana calculeaza penalizari pentru statul membru.

„Pentru acest lucru mobilizarea trebuie sa fie generala. Asa cum misiunea de audit a Comisie Europene a scos in evidenta, trebuie sa imbunatatim anumite fluxuri de documente. Va trebui intensificat procesul de inregistrare de cereri in baza de date. Exista bani in bugetul Agentiei de Plati pentru angajarea studentilor pe perioada determinata pentru realizarea acestui lucru, dar si pentru a realiza celelalte obiective, cum ar fi acela de incepe la 1 decembrie 2009 platile aferente acestei campanii”, a adaugat directorul APIA.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...