Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia: noul director vrea sa inceapa platile pentru 2009 in decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Daniel Constantin, vrea sa reorganizeze institutia, sa termine de acordat subventiile pe suprafata aferente lui 2008 pana la 30 iunie, termen stabilit in regulamentele UE, si sa inceapa platile pentru 2009 la 1 decembrie. El a mai spus ca foarte multe dintre compartimentele APIA sunt foarte stufoase, altele au nevoie de personal suplimentar, cum ar fi serviciul de autorizare plati sau serviciul de plati UE.

„E mai mult o recompartimentare a APIA si introducerea mai multor directii, servicii, birouri”, a mai spus Constantin. Pe de alta parte, directorul APIA a precizat ca institutia nu va putea angaja personal suplimentar in acest an, avand in vdere restrictiile bugetare, cu toate ca organismele europene au recomandat cresterea numarului de angajati. APIA si-a propus csa termine de platit subventiile la hectar aferente anului 2008 la 30 iunie 2009, termen stabilit prin regulament al Comisiei Europene. Platile au inceput la 25 martie, iar pentru sumele acordate dupa data de 30 iunie Comisia Europeana calculeaza penalizari pentru statul membru.

„Pentru acest lucru mobilizarea trebuie sa fie generala. Asa cum misiunea de audit a Comisie Europene a scos in evidenta, trebuie sa imbunatatim anumite fluxuri de documente. Va trebui intensificat procesul de inregistrare de cereri in baza de date. Exista bani in bugetul Agentiei de Plati pentru angajarea studentilor pe perioada determinata pentru realizarea acestui lucru, dar si pentru a realiza celelalte obiective, cum ar fi acela de incepe la 1 decembrie 2009 platile aferente acestei campanii”, a adaugat directorul APIA.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...