Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia: noul director vrea sa inceapa platile pentru 2009 in decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noul director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Daniel Constantin, vrea sa reorganizeze institutia, sa termine de acordat subventiile pe suprafata aferente lui 2008 pana la 30 iunie, termen stabilit in regulamentele UE, si sa inceapa platile pentru 2009 la 1 decembrie. El a mai spus ca foarte multe dintre compartimentele APIA sunt foarte stufoase, altele au nevoie de personal suplimentar, cum ar fi serviciul de autorizare plati sau serviciul de plati UE.

„E mai mult o recompartimentare a APIA si introducerea mai multor directii, servicii, birouri”, a mai spus Constantin. Pe de alta parte, directorul APIA a precizat ca institutia nu va putea angaja personal suplimentar in acest an, avand in vdere restrictiile bugetare, cu toate ca organismele europene au recomandat cresterea numarului de angajati. APIA si-a propus csa termine de platit subventiile la hectar aferente anului 2008 la 30 iunie 2009, termen stabilit prin regulament al Comisiei Europene. Platile au inceput la 25 martie, iar pentru sumele acordate dupa data de 30 iunie Comisia Europeana calculeaza penalizari pentru statul membru.

„Pentru acest lucru mobilizarea trebuie sa fie generala. Asa cum misiunea de audit a Comisie Europene a scos in evidenta, trebuie sa imbunatatim anumite fluxuri de documente. Va trebui intensificat procesul de inregistrare de cereri in baza de date. Exista bani in bugetul Agentiei de Plati pentru angajarea studentilor pe perioada determinata pentru realizarea acestui lucru, dar si pentru a realiza celelalte obiective, cum ar fi acela de incepe la 1 decembrie 2009 platile aferente acestei campanii”, a adaugat directorul APIA.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...