Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA și UniCredit Bank au semnat un acord de finanțare a fermierilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 septembrie, 2016

APIA şi UniCredit Bank au semnat un acord prin care au convenit ca banca să le permită fermierilor accesarea de finanţări de până la 90% din valoarea sumelor trecute în cererile de plată depuse la APIA. Finanţarea va fi făcută pe baza cererii depuse la APIA şi a istoricului subvenţiilor încasate.

 

Dobânda maximală a facilităţilor puse la dispoziţia clienţilor băncii este de 3,5% , la care se adaugă un comision de circa 1% .

 

Categoriile de beneficiari de subvenţii eligibili pentru a primi finanţare din partea UniCredit Bank în campania 2016-2017 sunt companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, care au un istoric de minim 1 an în relaţie cu APIA.

 

UniCredit Bank poate acorda finanţări pentru următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA:

 

schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar, plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu („Plata pentru înverzire“), cu o valoare de 60 euro/hectar şi măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative, potrivit zf.ro.

Băncile, pregătite să finanțeze activități agricole în condiții avantajoase
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) aduce la cunoștința potențialor beneficiari interesați posibilitatea accesării de credite în condiții mai avantajoase, finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).   În acest scop, Guvernul României, reprezentat de MADR și Agenția pentru...

MADR prelungește termenul de depunere pentru proiectele submăsurii 16.1
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

(Comunicat) MADR, prin DGDR- AM PNDR, anunță prelungirea termenului de depunere al proiectelor pentru submăsura 16.1 “Sprijin pentru înfiintarea și funcționarea grupurilor operaționale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse în sectorul agricol” până la data de 10 aprilie 2019, ora 16.00.   Ținând cont...