Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia-situatia cererilor de plata pentru caprine si ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pana in prezent, a fost depus un numar de 13.534 cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete ovine/caprine, termenul limita pentru a solicita Plata Nationala Directa Complementara (CNDP) pentru sectorul zootehnie fiind 15 iunie 2011.

Se acorda plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la data de 31 martie 2011.

Totodata, efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pana la data de 31 august 2011.

De asemenea, cererea trebuie sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite in baza hotararii judecatoresti, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se solicita prima.

Este important de mentionat ca si in anul 2011, daca, in urma verificarilor, se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor determinate (eligibile), se aplica reduceri sau excluderi de la plata.

In situatia in care raportul dintre numarul de animale cu nereguli si numarul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plata pentru anul in care se face solicitarea primei pe cap de animal. (Biroul de Presa al APIA)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...