Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia-situatia cererilor de plata pentru caprine si ovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pana in prezent, a fost depus un numar de 13.534 cereri, pentru un efectiv de 2.049.855 capete ovine/caprine, termenul limita pentru a solicita Plata Nationala Directa Complementara (CNDP) pentru sectorul zootehnie fiind 15 iunie 2011.

Se acorda plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. Astfel, efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete de femele ovine / 25 de capete de femele caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la data de 31 martie 2011.

Totodata, efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pana la data de 31 august 2011.

De asemenea, cererea trebuie sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite in baza hotararii judecatoresti, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se solicita prima.

Este important de mentionat ca si in anul 2011, daca, in urma verificarilor, se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor determinate (eligibile), se aplica reduceri sau excluderi de la plata.

In situatia in care raportul dintre numarul de animale cu nereguli si numarul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plata pentru anul in care se face solicitarea primei pe cap de animal. (Biroul de Presa al APIA)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...