Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

APIA solicită o Cerere unică pentru subvenţii pe zootehnie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 mai, 2014

Proprietarii de animale, care vor să obţină subvenţii pe zootehnie, sunt scutiţi de drumuri în plus la APIA. Spre deosebire de anii trecuţi, din această lună, ei pot intra în posesia banilor, după ce depun o singură cerere pentru mai multe specii de animale.

Sistemul este funcţional doar la sediul APIA din Cluj-Napoca, astfel că fermierii din judeţ trebuie să străbată zeci de kilometri ca să îşi poată depune cererile pentru subvenţie. Unul dintre cei întâlniţi astăzi acolo a spus că a venit „de la Buneşti. E lângă Dej. Acuma asta este”.

„Au mai fost şi momente în care n-a funcţionat, dar acuma sperăm să funcţioneze şi să preluăm cereri fără probleme”, a mărturisit Elena Sucală, consilier superior în cadrul APIA Cluj. Pentru a intra în posesia banilor pentru animale, fermierii trebuie să depună cererile până la sfârşitul lunii mai.

„Deocamdată, noi preluăm cereri doar la centrul judeţean. În momentul în care vom vedea că se creează probleme, vom lua o decizie, în sensul preluării cererilor şi de la centrele locale, dacă vom ajunge la concluzia că nu se pot prelua în întregime la nivel de centru local”, a precizat Valer Marica, şeful Serviciului pentru Măsuri Specifice din cadrul APIA. Valoarea subvenţiei pe acest an se va decide în toamnă. (digi 24)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...