Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia: solicitarea subventiei pentru ovine/caprine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatiile crescatorilor de ovine si de caprine si-au delegat reprezentanti care sa stampileze cererile beneficiarilor, acestia avand birouri amplasate cat mai aproape de centrele APIA care preiau dosarele de solicitare a ajutorului de stat.

APIA invita crescatorii de ovine si de caprine sa ridice de la centrele locale/judetene ale Agentiei formularele de cerere pentru acordarea primei pe cap de animal pentru 2011 in vederea completarii si apoi pentru vizarea acestora de catre asociatiile de ovine si caprine, inainde de a depune documentatia completa la centrele locale sau judetene ale Agentiei de plati.

De asemenea, APIA recomanda beneficiarilor sa solicite sprijinul pe parcursul intregii perioade de depunere a cererilor, si NU spre sfarsitul acesteia, pentru a se evita aglomerarile.

A trecut deja o saptamana de la inceperea perioadei de preluare de catre APIA a cererilor pentru subventia pe cap de animal la ovine/caprine, timp in care fermierii nu s-au inghesuit nici sa depuna cererile si nici sa solicite asociatiilor vizarea solicitarilor.

Asociatiile cu drept de viza trebuie sa depuna la APIA documentele care sa le ateste legitimitatea, cum ar fi actul constitutiv, statutul etc. Am trimis deja invitatii fermierilor care au beneficiat de acest sprijin in anul anterior si, totodata, la nivelul judetului nostru, am avut o intalnire cu presedintii de asociatii pentru a stabili procedura de lucru.

Asociatiile care vizeaza cererile trebuie sa se prezinte la sediul APIA cu documentele care sa ateste ca sunt legal constituite in baza hotararii judecatoresti, asa cum prevede Ordinul 108/2011.

Fermierilor cu cereri vizate de o asociatie care nu a depus documentatia la sediul nostru li se preia cererea, dar li se va pune in vedere ca asociatia respectiva trebuie sa se inscrie in evidentele noastre, altfel cererea solicitantului va fi respinsa. APIA pune la dispozitia solicitantilor cererile pretiparite, fermierii le completeaza/modifica, dupa care se indreapta spre asociatie pentru a-i fi vizata.

Precizare
Solicitantii platilor nationale directe complementare persoane fizice, persoane juridice (PFA/II/IF) care nu sunt inregistrati in Registrul unic de identificare al APIA se vor inscrie in acest registru inainte de depunerea cererii de solicitare a primei pe cap de animal pentru speciile ovine/caprine (trebuie sa detina cod unic de inregistrare – ID fermier). (Biroul de Presa al APIA)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...