Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia va acorda ajutoare de 72 mil. lei pentru zootehnie si sectorul vegetal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va plati fermierilor 72 milioane de lei de la bugetul de stat, a transmis institutia. Potrivit comunicatului APIA aceasta suma reprezinta ajutoare destinate sectorului zootehnic si vegetal, precum si pentru neutralizarea deseurilor.

Pentru sectorul zootehnic au fost repartizate fonduri de 62,4 milioane de lei care vor fi acordate fermierilor care au depus in luna iunie cereri pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

Fermierii vor primi intre 100 lei si 120 de lei pe carcasa pentru porcii pe care ii abatorizeaza, in functie de calitatea acestora. In cazul bovinelor, crescatorii primesc 100 de lei pe carcasa. Pentru scroafele de rasa din fermele comerciale aflate la prima fatare, agricultorii primesc 150 de lei pentru fiecare animal. APIA va mai acorda fermierilor un sprijin financiar de 5,9 milioane lei pentru achizitionarea de material saditor si aproximativ 3,5 milioane lei pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...