Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia va acorda ajutoare de 72 mil. lei pentru zootehnie si sectorul vegetal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va plati fermierilor 72 milioane de lei de la bugetul de stat, a transmis institutia. Potrivit comunicatului APIA aceasta suma reprezinta ajutoare destinate sectorului zootehnic si vegetal, precum si pentru neutralizarea deseurilor.

Pentru sectorul zootehnic au fost repartizate fonduri de 62,4 milioane de lei care vor fi acordate fermierilor care au depus in luna iunie cereri pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

Fermierii vor primi intre 100 lei si 120 de lei pe carcasa pentru porcii pe care ii abatorizeaza, in functie de calitatea acestora. In cazul bovinelor, crescatorii primesc 100 de lei pe carcasa. Pentru scroafele de rasa din fermele comerciale aflate la prima fatare, agricultorii primesc 150 de lei pentru fiecare animal. APIA va mai acorda fermierilor un sprijin financiar de 5,9 milioane lei pentru achizitionarea de material saditor si aproximativ 3,5 milioane lei pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...