Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Apia va acorda ajutoare de 72 mil. lei pentru zootehnie si sectorul vegetal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va plati fermierilor 72 milioane de lei de la bugetul de stat, a transmis institutia. Potrivit comunicatului APIA aceasta suma reprezinta ajutoare destinate sectorului zootehnic si vegetal, precum si pentru neutralizarea deseurilor.

Pentru sectorul zootehnic au fost repartizate fonduri de 62,4 milioane de lei care vor fi acordate fermierilor care au depus in luna iunie cereri pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

Fermierii vor primi intre 100 lei si 120 de lei pe carcasa pentru porcii pe care ii abatorizeaza, in functie de calitatea acestora. In cazul bovinelor, crescatorii primesc 100 de lei pe carcasa. Pentru scroafele de rasa din fermele comerciale aflate la prima fatare, agricultorii primesc 150 de lei pentru fiecare animal. APIA va mai acorda fermierilor un sprijin financiar de 5,9 milioane lei pentru achizitionarea de material saditor si aproximativ 3,5 milioane lei pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...