Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Apia va acorda ajutoare de 72 mil. lei pentru zootehnie si sectorul vegetal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va plati fermierilor 72 milioane de lei de la bugetul de stat, a transmis institutia. Potrivit comunicatului APIA aceasta suma reprezinta ajutoare destinate sectorului zootehnic si vegetal, precum si pentru neutralizarea deseurilor.

Pentru sectorul zootehnic au fost repartizate fonduri de 62,4 milioane de lei care vor fi acordate fermierilor care au depus in luna iunie cereri pentru imbunatatirea calitatii produselor de origine animala si pentru sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole.

Fermierii vor primi intre 100 lei si 120 de lei pe carcasa pentru porcii pe care ii abatorizeaza, in functie de calitatea acestora. In cazul bovinelor, crescatorii primesc 100 de lei pe carcasa. Pentru scroafele de rasa din fermele comerciale aflate la prima fatare, agricultorii primesc 150 de lei pentru fiecare animal. APIA va mai acorda fermierilor un sprijin financiar de 5,9 milioane lei pentru achizitionarea de material saditor si aproximativ 3,5 milioane lei pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...