Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

APIA verifică cererile pentru sprijinul pe suprafaţă

Autor: Meat MIlkjoi, 24 iulie, 2014

(Agerpres) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură /APIA/ verifică, în această perioadă, la faţa locului, suprafeţele agricole declarate de fermieri în cererile unice de plată pentru anul 2014 şi, în cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, cererea se respinge, se arată într-un comunicat al Agenţiei, transmis, miercuri, AGERPRES.

‘Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în această perioadă, se desfăşoară controlul la faţa locului în vederea verificării suprafeţelor agricole declarate de fermieri  în cererile unice de plată pentru anul 2014. În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafaţă devine neeligibilă’, menţionează sursa citată.

Pentru a primi sprijinul solicitat, fermierii trebuie să respecte reglementările europene şi naţionale specifice. În plus, din acest an au fost implementate şi se verifică, prin control la faţa locului, respectarea cerinţelor legale în materie de gestionare (SMR) din domeniile Sănătate publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor şi Notificarea bolilor.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...