Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aprcp solicita eliminarea barierellor netarifare din calea exportului carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avut ieri discutii cu asociatiile profesionale din industria carnii de porc si a celei de pasare.

Conform participantiilor la aceasta intalnire, un punct important al discutiilor a fost reprezentat de trecerea in revista a problemelor procesatorilor din cele doua industrii, alaturi de identificarea primelor solutii.

Alex Jurconi, vicepresedinte al Patronatului Roman al Carnii de Porc, a declarat la finalul intalnirii: Asociatiile profesionale din sectorul cresterii porcului si industria procesatoare a carnii au venit la Minister pe o cale cunoscuta pentru a ridica aceleasi probleme care constrituie capul de afis al fiecarei zile de afaceri din viata noastra. Principala problema o constituie asigurarea masurilor de suport pentru sectorul cresterii porcului.

Aceeasi problema o au si colegii din sectorul cresterii pasarilor. Este important sa continuam masurile de ajutor de stat sub forma unor plati facute direct din Programul national de dezvoltare rurala. ªi aici au fost discutii punctiforme tehnice cunoscute pe care ni le asumam reciproc.

Este un bun calendar de lucru, oameni care lucreaza in grupul de experti. Intentionam sa continuam in stil organizat si deschis si transparent acest proces pana cand ducem la bun sfarsit. Al doilea subiect important a fost cel legat de politica fiscala in agricultura si in special in industria alimentara. Ne pasioneaza si ne preocupa in mod fundamental proiectul de reducere al TVA-ului. Sustinem un TVA de 9%.

Suntem pregatiti sa punem la dispozitia administratiei romane a unor studii din care sa rezulte reducerea justificata a TVA-ului fara modificarea conditiilor de incasare bugetara, ba chiar dimpotriva consideram ca va creste baza de impozitare. In al treilea rand contam pe un bun ansamblu de relatii institutionale intre Minister, ANAF, Ministerul de Finante, Autoritatea Sanitar veterinara si protectia consumatorilor. In al patrulea rand, intentionam ca prin orice cale sa ne promovam produsele pe pietele terte, sa eliminam orice bariera netarifara. Vrem sa putem face comert cu carnea de porc, cu produsele din carne, vrem sa exportam in alte tari, in Statele Unite, in China, in Rusia. Vrem sa facem ce stim mai bine, sa dam oamenilor alimente de calitate din carnea de porc.

In acest moment principalele bariere pentru comercializarea carnii de porc sunt sanitar veterinare si tin de interzicerea comercializarii carnii de porc in interiorul UE din motive care tin de o zona mai veche – pesta porcina clasica. In acest moment s-a facut un prim pas si exista deschidere pe piata europeana pentru un numar de procesatori si producatori romani asociati in sistemul canalizat. Urmeaza sa desfiintam prin masuri concrete toate aceste bariere netarifare pentru a putea avea acces la piete, a incheiat Jurconi.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...