Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aproape şase tone de carne, “prăjite” de DSVSA

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 16 octombrie, 2013

Săptămânal, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa confiscă tone de alimente pe care le trimit la incinerat. Săptămâna trecută s-a confiscat marfă în valoare de nici mai mult, nici mai puţin de 137.509 lei. De fapt, această valoare este constantă, în fiecare săptămână inspectorii direcţiei raportând retragerea de pe piaţă a peste 100.000 de lei în alimente.

Cele mai “păcătoase“ produse sunt cele din carne, care deţin recordul în fiecare săptămână. În intervalul 7-11 octombrie, au fost retrase de pe piaţă 5.808 kilograme de carne sau produse din carne. În acelaşi interval, s-au mai confiscat peste 3,2 tone de produse lactate sau lapte, precum şi 1,3 tone de peşte sau produse din peşte.

Din datele oferite de DSVSA, nu reiese în niciun fel că produsele retrase de pe piaţă ar fi fost stricate. Instituţia a remis un comunicat în care anunţă abaterile de la normele sanitar-veterinare. Conform datelor oferite, acestea sunt: “neactualizarea procedurilor bazate pe principiile HACCP, lipsa documentelor de conformitate la ambalaje, neîntreţinerea spaţiilor de lucru, consemnarea discontinuă în fişa de temperatură“. DSVSA anunţă că “produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare“.

Pe lângă alimentele confiscate, săptămâna trecută nu s-au dat amenzi, doar s-au emis trei avertismente. Totodată, a fost emisă şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii. (observator.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...