Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arabii produc in romania, dar vor sa exporte in tara lor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, firmele arabe intentioneaza sa investeasca in fabrici de productie a alimentelor in Romania, pentru ca apoi sa exporte alimentele pe piata lor, potrivit unei informari a Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit, luni, 21 noiembrie, cu ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Alteta Sa ªeica Lubna Bint Khalid Al Qasimi.

In cadrul discutiilor s-a analizat evolutia schimburilor comerciale bilaterale, fiind subliniata cresterea de aproape 100% a acestora, ajungand la un volumul total de aproape 430 mil USD in primele noua luni, ceea ce face ca Emiratele Arabe Unite sa fie primul partener comercial al Romaniei in Orientul Mijlociu.

Tododata, a fost remarcat faptul ca prin diversificarea structurii schimburilor comerciale, in ultimile luni pe piata emiratelor au patruns produse noi romanesti, precum: farmaceutice, materiale plastice, pielarie si electrotehnice, iar pe piata romaneasca au intrat noi produse de provenienta emirata, cum ar fi produsele chimice.

Partenerii de dialog au convenit ca Romania are un potential extrem de ridicat pentru productia si exportul de produse alimentare, in acest context firmele arabe putand beneficia de avantajele investirii in capacitati de productie de alimente in Romania, care apoi sa fie valorificate pe piata din tara lor.

De asemenea, Lubna Bint Khalid Al Qasimi a adresat, ministrului Ion Ariton invitatia de a participa in mai 2012 la Forumul Economic organizat de Emiratele Arabe Unite si de a prezenta oportunitatile de investitii oferite de Romania.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...