Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arabii produc in romania, dar vor sa exporte in tara lor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, firmele arabe intentioneaza sa investeasca in fabrici de productie a alimentelor in Romania, pentru ca apoi sa exporte alimentele pe piata lor, potrivit unei informari a Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit, luni, 21 noiembrie, cu ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Alteta Sa ªeica Lubna Bint Khalid Al Qasimi.

In cadrul discutiilor s-a analizat evolutia schimburilor comerciale bilaterale, fiind subliniata cresterea de aproape 100% a acestora, ajungand la un volumul total de aproape 430 mil USD in primele noua luni, ceea ce face ca Emiratele Arabe Unite sa fie primul partener comercial al Romaniei in Orientul Mijlociu.

Tododata, a fost remarcat faptul ca prin diversificarea structurii schimburilor comerciale, in ultimile luni pe piata emiratelor au patruns produse noi romanesti, precum: farmaceutice, materiale plastice, pielarie si electrotehnice, iar pe piata romaneasca au intrat noi produse de provenienta emirata, cum ar fi produsele chimice.

Partenerii de dialog au convenit ca Romania are un potential extrem de ridicat pentru productia si exportul de produse alimentare, in acest context firmele arabe putand beneficia de avantajele investirii in capacitati de productie de alimente in Romania, care apoi sa fie valorificate pe piata din tara lor.

De asemenea, Lubna Bint Khalid Al Qasimi a adresat, ministrului Ion Ariton invitatia de a participa in mai 2012 la Forumul Economic organizat de Emiratele Arabe Unite si de a prezenta oportunitatile de investitii oferite de Romania.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...