Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arabii produc in romania, dar vor sa exporte in tara lor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, firmele arabe intentioneaza sa investeasca in fabrici de productie a alimentelor in Romania, pentru ca apoi sa exporte alimentele pe piata lor, potrivit unei informari a Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit, luni, 21 noiembrie, cu ministrul Comertului Exterior din Emiratele Arabe Unite, Alteta Sa ªeica Lubna Bint Khalid Al Qasimi.

In cadrul discutiilor s-a analizat evolutia schimburilor comerciale bilaterale, fiind subliniata cresterea de aproape 100% a acestora, ajungand la un volumul total de aproape 430 mil USD in primele noua luni, ceea ce face ca Emiratele Arabe Unite sa fie primul partener comercial al Romaniei in Orientul Mijlociu.

Tododata, a fost remarcat faptul ca prin diversificarea structurii schimburilor comerciale, in ultimile luni pe piata emiratelor au patruns produse noi romanesti, precum: farmaceutice, materiale plastice, pielarie si electrotehnice, iar pe piata romaneasca au intrat noi produse de provenienta emirata, cum ar fi produsele chimice.

Partenerii de dialog au convenit ca Romania are un potential extrem de ridicat pentru productia si exportul de produse alimentare, in acest context firmele arabe putand beneficia de avantajele investirii in capacitati de productie de alimente in Romania, care apoi sa fie valorificate pe piata din tara lor.

De asemenea, Lubna Bint Khalid Al Qasimi a adresat, ministrului Ion Ariton invitatia de a participa in mai 2012 la Forumul Economic organizat de Emiratele Arabe Unite si de a prezenta oportunitatile de investitii oferite de Romania.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...