Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Þaranii isi fac pfa-uri pentru a incasa cei 1.500 de euro acordati prin masura 141

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, conducerea Registrului Comertului a facut programari pentru sute de vranceni care vor sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate (PFA). Exista circa 600 de fermieri vranceni care au proiecte depuse pe masura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta si, pana la sfarsitul lunii februarie, trebuie sa fie inregistrati la Registrul Comertului.

De la inceputul anului au fost inregistrate 327 de PFA. Am realizat programari pentru persoanele aflate in aceasta situatie incat sa nu stea toata ziua aici si sa le asiguram conditii civilizate. Noi inregistram circa 50-60 de PFA in fiecare zi si luam in calcul sa lucram chiar si sambata pentru a rezolva toate cazurile, a afirmat directorul Registrului Comertului Vrancea, Ciprian Mihalceanu.
Programarile sunt facute de seful serviciului Biroul Unic din cadrul Registrului Comertului. Prin masura 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, fermierii primesc, timp de cinci ani, cate 1.500 euro anual de la Uniunea Europeana. Aceasta masura se adreseaza taranilor care doresc sa-si dezvolte fermele pentru a deveni exploatatii viabile. In situatia in care, dupa trei ani, se constata neindeplinirea criteriilor minime de acordare a sprijinului, se suspenda plata pentru urmatorii doi ani, dar nu se vor returna sumele primite.

Scandia se va lansa in productia de mezeluri
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Intr-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, Andrei Ursulescu, Director General al companiei Scandia Foods afirma ca intentioneaza sa treaca la productia de mezeluri. Raspunzand intrebarilor, Andrei Ursulescu a mai adaugat: Anul acesta am aniversat 90 de ani de existenta a brandului Scandia Sibiu. Pana acum, avem o crestere de 12% a...

Piata aditivilor furajeri in crestere cu 3,5 miliarde de euro
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unui raport al Transparency Market Research, preluat de Meat & Poultry, daca in 2011 piata aditivilor destinati pentru hrana animalelor era evaluata la 13,5 miliarde dolari, in urmatorii sase ani valoarea acesteia va creste cu 4 miliarde dolari. Potrivit Transparency Market Research, in perioada 2011-2018 piata aditivilor furajeri va...