Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Þaranii isi fac pfa-uri pentru a incasa cei 1.500 de euro acordati prin masura 141

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Recolta.eu, conducerea Registrului Comertului a facut programari pentru sute de vranceni care vor sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate (PFA). Exista circa 600 de fermieri vranceni care au proiecte depuse pe masura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta si, pana la sfarsitul lunii februarie, trebuie sa fie inregistrati la Registrul Comertului.

De la inceputul anului au fost inregistrate 327 de PFA. Am realizat programari pentru persoanele aflate in aceasta situatie incat sa nu stea toata ziua aici si sa le asiguram conditii civilizate. Noi inregistram circa 50-60 de PFA in fiecare zi si luam in calcul sa lucram chiar si sambata pentru a rezolva toate cazurile, a afirmat directorul Registrului Comertului Vrancea, Ciprian Mihalceanu.
Programarile sunt facute de seful serviciului Biroul Unic din cadrul Registrului Comertului. Prin masura 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, fermierii primesc, timp de cinci ani, cate 1.500 euro anual de la Uniunea Europeana. Aceasta masura se adreseaza taranilor care doresc sa-si dezvolte fermele pentru a deveni exploatatii viabile. In situatia in care, dupa trei ani, se constata neindeplinirea criteriilor minime de acordare a sprijinului, se suspenda plata pentru urmatorii doi ani, dar nu se vor returna sumele primite.

Fmi si banca mondiala prevad o crestere a preturilor la alimente
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

(Agerpres) Fondul Monetar International si Banca Mondiala considera ca exista putine semnale care sa indice o criza similara cu aceea din 2007/2008, insa Institutiile financiare internationale sfatuiesc tarile sa se pregateasca pentru posibilitatea cresterii preturilor la alimente in lunile urmatoare. Cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani in...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR). Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata...