Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARBIO cere reactualizarea datelor despre producția de biomasă și biogaz

Autor: Meat MIlkjoi, 2 octombrie, 2014

În curând, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) va aproba metodologia privind Feed-in-Tariff pentru proiecte cu capacităţi instalate de până la 0,5 MW, informează Asociaţia Română de Biomasa şi Biogaz (ARBIO) printr-un comunicat de presă citat de Agroinfo.

În acest sens, Asociaţia susţine că imediat după ce metodologia va fi analizată se va decide în legătură cu subvenţia finală/MWh acordată în Reţeaua Naţională, toată procedura urmând să fie finalizată până la sfârşitul lunii octombrie.

“Acesta este un punct critic pentru sectorul nostru, şi de aceea pe 14 august, ARBIO a transmis către ANRE 27 de pagini ca răspuns la dezbaterea publică care a fost deschisă până pe 15 august. Am avut două întâlniri cu Oficialii ANRE, prezentând argumentele noastre, astfel încât să explicăm într-un mod adecvat de ce această metodologie trebuie să devină un factor de încredere pentru investitori, adăugând claritate, transparenţă, bancabilitate şi rezultate financiare rezonabile pentru orice investiţie nouă, în special a celor în Bioenergie. Am promis reprezentanţilor ANRE că vom furniza informaţii cu privire la costurile reale ale unui proiect de Bioenergie, existând multe costuri operaţionale ascunse care influenţează rezultatul financiar al investiţiei. Dorim ca aceste informaţii să fie luate în considerare de către Autoritatea de Reglementare, înainte de a stabili Feed-in-Tariff pentru sectorul nostru”, se arată în comunicatul ARBIO.

Astfel, Asociaţia propune tuturor membrilor săi, dar şi altor proprietari de proiecte/experţi/specialişti, să furnizeze informaţii la zi cu privire la toate costurile ale Biomasei/Biogazului/Sectorului Geotermal, sau a oricărei alte tehnologii din sector. Aceste informaţii sunt necesare până în 06.10.2014, întrucât trebuie transmise până cel mai târziu până la data de 03.10.2014. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...