Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARC: Acord cu retailul privind carnea de mici

Autor: Ilie Stoianluni, 3 iunie, 2013

Asociaţia Română a Cărnii anunţă că, în parteneriat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, au ajuns la un compromis cu autorităţile statului în ceea ce priveşte producţia şi comercializarea produsului alimentar „mici”, după data de 1 iunie 2013.

„Solicitarea României de a putea produce şi comercializa mici după această dată este în curs de analiză în cadrul unui grup de lucru, special constituit la nivelul Comisiei Europene, care evaluează solicitări similare provenite de la alte state având ca obiectiv modificarea legislaţiei europene în ceea ce priveşte lista aditivilor alimentari permişi“, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC).

Protocol cu autorităţile de la Bucureşti Asociaţia Română a Cărnii, împreună cu partenerul său, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, a semnat, în acest sens, un protocol cu Ministerul Sănătăţii,  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor, prin care se stabileşte modul în care aceste instituţii vor colabora între ele în perioada următoare, până la luarea de către Comisia Europeană a unei decizii finale în legătură cu produsul alimentar „mici”.

Obligaţii suplimentare pentru producători Pentru producătorii de mici, protocolul stabileşte obligaţii suplimentare de raportare către instituţiile statului implicate în controlul oficial. Pe de altă parte, instituţiile statului vor asigura schimbul de informaţii  cu Comisia Europeană pe acest subiect şi informarea personalului din subordine în legatură cu progresul procesului de modificare legislativă. Semnatarele protocolului vor continua să informeze opinia publică în legătură cu demersurile întreprinse la nivelul autorităţilor europene în vederea includerii micilor pe lista alimentelor permise pentru producţie şi comercializare în Uniunea Europeană, a mai anunţat ARC. (Mai multe, pe www.adevarul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...