Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARC, avertizează: Pestă porcină africană, la frontierele României!

Autor: Meat MIlkjoi, 6 octombrie, 2016

(Comunicat) Asociația Română a Cărnii atrage atenția asupra apariției primelor două focare de Pestă porcină africană  notificate de Republica Moldova la OIE. Cazurile au fost semnalate la porcii din gospodăriile populației aflate în nordul raionului Dondușeni la mai puțin de 70 km de frontieră cu România.

 

În aceste condiții, este necesar ca atât fermierii cât și producătorii de carne de porc, precum și unitățile care manipulează vânat salbatic, în special aceia care își desfășoară activitatea în județele riverane cu Republica Moldova și Ucraina să sporească vigilența și supravegherea efectivelor, iar orice suspiciune să fie imediat raportată serviciilor sanitare -veterinare teritoriale.

 

Apariția unor cazuri de Pestă porcină africană ar conduce la un dezastru economic pentru crescătorii, producătorii și procesatorii de carne de porc, motiv pentru care autoritățile statului trebuie să întreprindă toate   demersurile incluzând întărirea controalelor la frontieră pentru a evita introducerea virusului în România.

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani, pentru companiile certificate, acestea având nevoie de o abordare preventivă a siguranței alimentelor, ajutând la...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.   Astfel, consumatorilor li se...