Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ARC: Comunicat de presă privind carnea de cal găsită în produse din state UE

Autor: Ilie Stoianluni, 11 februarie, 2013

Asociatia Romana a Carnii, reprezentanta industriei de procesare a carnii, urmareste cu mare interes evolutiile din tarile membre UE, cu atat mai mult cu cat se vehiculeaza posibilitatea ca o parte din livrarile de carne de cal sa fi fost initiate in Romania.

Tinem permanent legatura cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si suntem convinsi ca in cel mai scurt timp vom afla adevarul in legatura cu aceste livrari.

Nu ne putem hazarda, in aceasta faza, sa facem declaratii de presa care pot cel mult mari confuzia ce domneste de cateva zile in diferitele lanturi ale carnii de pe continent. De indata ce vom cunoaste fapte si responsabili, ne vom spune parerea in cunostinta de cauza.

Ne exprimam certitudinea ca ANSVSA, in colaborare cu industria, intreprinde ceea ce este necesar pentru a proba garantia sigurantei alimentelor, in cazul de fata a carnii, din care trasabilitatea constituie un important capitol.

Totodata, ca asociatie profesionala responsabila, sustinem si cu aceasta ocazie necesitatea respectarii stricte a legislatiei europene si nationale si ne desolidarizam ca principiu de orice fapta care duce la incalcarea acesteia.

Stim ca acest incident aduce grave daune imaginii sectorului si ne exprimam speranta ca operatorii romani nu au nicio implicare in ceea ce pare a fi o frauda de mari proportii!

 

Presedinte                                Director executiv

Ovidiu Dusleag                        Mihai Visan

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...