Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: consumul de carne a scazut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Capital, cele mai mari probleme ale industriei carnii sunt legate de scaderea consumului pe fondul majorarii Taxei pe Valoarea Adaugata, a pretului carnii, a scaderii puterii de cumparare, dar si din cauza evaziunii fiscale crescute in sector, potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis.

Din pacate, cei care au facut investitii si respecta regulamentele sunt concurati de cei care nu platesc TVA si niciun fel de impozite la stat. Din studiile noastre, circa 60 – 70% din carnea care provine din import intra fara TVA, a spus Timis.

El crede ca autoritatea veterinara transmite consumatorilor un mesaj deformat cand efectueaza controale in unitatile din industria alimentara. Din controalele sanitar-veterinare realizate in sectorul alimentar reiese ca industria ar avea probleme si nu comerciantii, in conditiile in care in 70% dintre cazuri neregulile se inregistreaza la comercianti. Din pacate, consumatorii nu fac diferenta intre problemele inregistrate la comercianti si cele de la producatori si se dau semnale proaste ca produsele romanesti au o problema, a aratat Timis.

De aceea, presedintele ARC solicita crearea unui parteneriat intre industria carnii si autoritatea veterinara pentru depasirea dificultatilor reale din Romania legate de evaziunea fiscala, scaderea consumului si a puterii de cumparare.

Vrem sa ajutam la crearea unui parteneriat normal, concurential si corect pentru a depasi dificultatile reale care apar nu numai in Romania, ci peste tot in lume. Fara un parteneriat intre Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si industrie niciun domeniu nu poate functiona in directia buna, a precizat Timis.

In acest sens, seful ARC a cerut ANSVSA ca toate standardele din sector sa fie respectate intocmai, nu doar de industrie, ci si de cei care activeaza in sectorul produselor traditionale.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...