Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: consumul de carne a scazut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Capital, cele mai mari probleme ale industriei carnii sunt legate de scaderea consumului pe fondul majorarii Taxei pe Valoarea Adaugata, a pretului carnii, a scaderii puterii de cumparare, dar si din cauza evaziunii fiscale crescute in sector, potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis.

Din pacate, cei care au facut investitii si respecta regulamentele sunt concurati de cei care nu platesc TVA si niciun fel de impozite la stat. Din studiile noastre, circa 60 – 70% din carnea care provine din import intra fara TVA, a spus Timis.

El crede ca autoritatea veterinara transmite consumatorilor un mesaj deformat cand efectueaza controale in unitatile din industria alimentara. Din controalele sanitar-veterinare realizate in sectorul alimentar reiese ca industria ar avea probleme si nu comerciantii, in conditiile in care in 70% dintre cazuri neregulile se inregistreaza la comercianti. Din pacate, consumatorii nu fac diferenta intre problemele inregistrate la comercianti si cele de la producatori si se dau semnale proaste ca produsele romanesti au o problema, a aratat Timis.

De aceea, presedintele ARC solicita crearea unui parteneriat intre industria carnii si autoritatea veterinara pentru depasirea dificultatilor reale din Romania legate de evaziunea fiscala, scaderea consumului si a puterii de cumparare.

Vrem sa ajutam la crearea unui parteneriat normal, concurential si corect pentru a depasi dificultatile reale care apar nu numai in Romania, ci peste tot in lume. Fara un parteneriat intre Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si industrie niciun domeniu nu poate functiona in directia buna, a precizat Timis.

In acest sens, seful ARC a cerut ANSVSA ca toate standardele din sector sa fie respectate intocmai, nu doar de industrie, ci si de cei care activeaza in sectorul produselor traditionale.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...