Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: introducerea vanzarilor in pierdere va face inoperabila legea privind bunele practici in retail

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Romana Carnii (ARC) ataca introducerea prevederii care permite vanzarea in pierdere in proiectul de lege realizat pe baza Codului de bune practici in comertul cu produse agroalimentare. ARC considera ca prevederea va face actul normativ inoperabil.

Proiectul de lege prevede ca vanzarile cu pret redus se pot realiza si in pierdere, cu exceptia situatiilor in care au un efect anticoncurential, caz in care se aplica prevederile Legii concurentei.Daca legea ramane cu acest articol, situatia va fi chiar mai rea decat in prezent, inlaturand orice oprelisti in calea maririi abuzive a asa ziselor taxe de marketing, care scumpesc artificial alimentele si ruineaza producatorii agroalimentari. (…) ARC, alaturi de celelalte organizatii ale producatorilor, va insista ca parlamentarii nostri sa elimine articolul. In caz contrar, declaram de pe acum ca legea este inoperanta, iar efectele sale pe piata vor fi nule”, se arata intr-un comunicat al ARC.

Potrivit ARC, propunerea a fost introdusa la solicitarea Consiliului Concurentei, inainte ca proiectul de lege sa fie trimis la inceputul lunii aprilie in Parlament, in procedura de urgenta. In prezent, cu exceptii bine precizate, vanzarea in pierdere este interzisa.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...