Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: introducerea vanzarilor in pierdere va face inoperabila legea privind bunele practici in retail

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Romana Carnii (ARC) ataca introducerea prevederii care permite vanzarea in pierdere in proiectul de lege realizat pe baza Codului de bune practici in comertul cu produse agroalimentare. ARC considera ca prevederea va face actul normativ inoperabil.

Proiectul de lege prevede ca vanzarile cu pret redus se pot realiza si in pierdere, cu exceptia situatiilor in care au un efect anticoncurential, caz in care se aplica prevederile Legii concurentei.Daca legea ramane cu acest articol, situatia va fi chiar mai rea decat in prezent, inlaturand orice oprelisti in calea maririi abuzive a asa ziselor taxe de marketing, care scumpesc artificial alimentele si ruineaza producatorii agroalimentari. (…) ARC, alaturi de celelalte organizatii ale producatorilor, va insista ca parlamentarii nostri sa elimine articolul. In caz contrar, declaram de pe acum ca legea este inoperanta, iar efectele sale pe piata vor fi nule”, se arata intr-un comunicat al ARC.

Potrivit ARC, propunerea a fost introdusa la solicitarea Consiliului Concurentei, inainte ca proiectul de lege sa fie trimis la inceputul lunii aprilie in Parlament, in procedura de urgenta. In prezent, cu exceptii bine precizate, vanzarea in pierdere este interzisa.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...