Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: introducerea vanzarilor in pierdere va face inoperabila legea privind bunele practici in retail

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Romana Carnii (ARC) ataca introducerea prevederii care permite vanzarea in pierdere in proiectul de lege realizat pe baza Codului de bune practici in comertul cu produse agroalimentare. ARC considera ca prevederea va face actul normativ inoperabil.

Proiectul de lege prevede ca vanzarile cu pret redus se pot realiza si in pierdere, cu exceptia situatiilor in care au un efect anticoncurential, caz in care se aplica prevederile Legii concurentei.Daca legea ramane cu acest articol, situatia va fi chiar mai rea decat in prezent, inlaturand orice oprelisti in calea maririi abuzive a asa ziselor taxe de marketing, care scumpesc artificial alimentele si ruineaza producatorii agroalimentari. (…) ARC, alaturi de celelalte organizatii ale producatorilor, va insista ca parlamentarii nostri sa elimine articolul. In caz contrar, declaram de pe acum ca legea este inoperanta, iar efectele sale pe piata vor fi nule”, se arata intr-un comunicat al ARC.

Potrivit ARC, propunerea a fost introdusa la solicitarea Consiliului Concurentei, inainte ca proiectul de lege sa fie trimis la inceputul lunii aprilie in Parlament, in procedura de urgenta. In prezent, cu exceptii bine precizate, vanzarea in pierdere este interzisa.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...