Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arc: pretul carnii va creste cu 25%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009, in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea.

Oficialul sustine ca pretul carnii va creste etapizat, cu pana la 25%. ARC pune cresterile anterioare pe seama importurilor uriase de carne. O solutie pentru stoparea cresterii pretului carnii ar putea fi reducerea TVA-ului.

De altfel preturile tuturor alimentelor importate in Romania vor creste, incepand cu aceasta luna, sustin reprezentantii asociatiilor de producatori citati de Antena 3. Astfel, carnea se va scumpi cu 5% in saptamana care urmeaza si cu pana la 25% in urmatoarea perioada. Sunt asteptate preturi mai mari si la paine, lapte, zahar si medicamente. Alimentele vor fi primele produse afectate de devalorizarea monedei nationale, pe fondul importului de materie prima.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...