Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arc: pretul carnii va creste cu 25%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009, in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea.

Oficialul sustine ca pretul carnii va creste etapizat, cu pana la 25%. ARC pune cresterile anterioare pe seama importurilor uriase de carne. O solutie pentru stoparea cresterii pretului carnii ar putea fi reducerea TVA-ului.

De altfel preturile tuturor alimentelor importate in Romania vor creste, incepand cu aceasta luna, sustin reprezentantii asociatiilor de producatori citati de Antena 3. Astfel, carnea se va scumpi cu 5% in saptamana care urmeaza si cu pana la 25% in urmatoarea perioada. Sunt asteptate preturi mai mari si la paine, lapte, zahar si medicamente. Alimentele vor fi primele produse afectate de devalorizarea monedei nationale, pe fondul importului de materie prima.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...