Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: pretul carnii va creste cu 25%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009, in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea.

Oficialul sustine ca pretul carnii va creste etapizat, cu pana la 25%. ARC pune cresterile anterioare pe seama importurilor uriase de carne. O solutie pentru stoparea cresterii pretului carnii ar putea fi reducerea TVA-ului.

De altfel preturile tuturor alimentelor importate in Romania vor creste, incepand cu aceasta luna, sustin reprezentantii asociatiilor de producatori citati de Antena 3. Astfel, carnea se va scumpi cu 5% in saptamana care urmeaza si cu pana la 25% in urmatoarea perioada. Sunt asteptate preturi mai mari si la paine, lapte, zahar si medicamente. Alimentele vor fi primele produse afectate de devalorizarea monedei nationale, pe fondul importului de materie prima.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...