Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: pretul preparatelor din carne nu va creste in luna decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat de presa al Asociatiei Romane a Carnii (ARC) dezminte informatiile potrivit carora in perioada urmatoare preturile la carnea de porc, pasare si vita vor creste. Procesatorii nu intentioneaza scumpiri in luna decembrie. Dimpotriva, pe fondul crizei, asteptam, totusi, o revigorare a vanzarilor inaintea sarbatorilor si suntem interesati ca mezelurile sa fie la preturi accesibile romanilor care si-au vazut in acest an puternic afectata modesta putere de cumparare, a declarat Mihai Visan, director executiv al ARC.

Totodata, acesta a precizat ca are indoieli asupra cresterii preturilor chiar si dupa sarbatori, intrucat suntem intr-o piata europeana unica, iar importurile depasesc oricum productia industriala interna, cel putin in cazul carnii de porc. In plus, mentinerea crizei face riscanta orice scumpire, a adaugat reprezentantul ARC.

In ultima perioada, producatorii au estimat majorari de la 20% la 50% a preturilor la carnea de pui, de porc, oaie si vita, ca urmare a eliminarii subventiilor, precum si a deprecierii monedei nationale in raport cu euro.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...