Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: pretul preparatelor din carne nu va creste in luna decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat de presa al Asociatiei Romane a Carnii (ARC) dezminte informatiile potrivit carora in perioada urmatoare preturile la carnea de porc, pasare si vita vor creste. Procesatorii nu intentioneaza scumpiri in luna decembrie. Dimpotriva, pe fondul crizei, asteptam, totusi, o revigorare a vanzarilor inaintea sarbatorilor si suntem interesati ca mezelurile sa fie la preturi accesibile romanilor care si-au vazut in acest an puternic afectata modesta putere de cumparare, a declarat Mihai Visan, director executiv al ARC.

Totodata, acesta a precizat ca are indoieli asupra cresterii preturilor chiar si dupa sarbatori, intrucat suntem intr-o piata europeana unica, iar importurile depasesc oricum productia industriala interna, cel putin in cazul carnii de porc. In plus, mentinerea crizei face riscanta orice scumpire, a adaugat reprezentantul ARC.

In ultima perioada, producatorii au estimat majorari de la 20% la 50% a preturilor la carnea de pui, de porc, oaie si vita, ca urmare a eliminarii subventiilor, precum si a deprecierii monedei nationale in raport cu euro.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...