Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arc: pretul preparatelor din carne nu va creste in luna decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat de presa al Asociatiei Romane a Carnii (ARC) dezminte informatiile potrivit carora in perioada urmatoare preturile la carnea de porc, pasare si vita vor creste. Procesatorii nu intentioneaza scumpiri in luna decembrie. Dimpotriva, pe fondul crizei, asteptam, totusi, o revigorare a vanzarilor inaintea sarbatorilor si suntem interesati ca mezelurile sa fie la preturi accesibile romanilor care si-au vazut in acest an puternic afectata modesta putere de cumparare, a declarat Mihai Visan, director executiv al ARC.

Totodata, acesta a precizat ca are indoieli asupra cresterii preturilor chiar si dupa sarbatori, intrucat suntem intr-o piata europeana unica, iar importurile depasesc oricum productia industriala interna, cel putin in cazul carnii de porc. In plus, mentinerea crizei face riscanta orice scumpire, a adaugat reprezentantul ARC.

In ultima perioada, producatorii au estimat majorari de la 20% la 50% a preturilor la carnea de pui, de porc, oaie si vita, ca urmare a eliminarii subventiilor, precum si a deprecierii monedei nationale in raport cu euro.

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...