Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arc: pretul preparatelor din carne nu va creste in luna decembrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un comunicat de presa al Asociatiei Romane a Carnii (ARC) dezminte informatiile potrivit carora in perioada urmatoare preturile la carnea de porc, pasare si vita vor creste. Procesatorii nu intentioneaza scumpiri in luna decembrie. Dimpotriva, pe fondul crizei, asteptam, totusi, o revigorare a vanzarilor inaintea sarbatorilor si suntem interesati ca mezelurile sa fie la preturi accesibile romanilor care si-au vazut in acest an puternic afectata modesta putere de cumparare, a declarat Mihai Visan, director executiv al ARC.

Totodata, acesta a precizat ca are indoieli asupra cresterii preturilor chiar si dupa sarbatori, intrucat suntem intr-o piata europeana unica, iar importurile depasesc oricum productia industriala interna, cel putin in cazul carnii de porc. In plus, mentinerea crizei face riscanta orice scumpire, a adaugat reprezentantul ARC.

In ultima perioada, producatorii au estimat majorari de la 20% la 50% a preturilor la carnea de pui, de porc, oaie si vita, ca urmare a eliminarii subventiilor, precum si a deprecierii monedei nationale in raport cu euro.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...