Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arc: reducerea tva la alimente va aduce beneficii producatorilor, consumatorilor cat si bugetului national

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a sustinut permanent necesitatea reducerii TVA la alimente si de aceea saluta declaratia primului ministru de a pune in practica aceasta masura prin includerea in formula de buget pentru anul 2013, se arata intr-un comunicat ARC, remis de Agerpres.

'Nivelul redus al TVA la alimente este o practica obisnuita in Uniunea Europeana si, ca atare, materializarea intentiei guvernului nu va face decat sa ne (re)aduca in Europa, cu intregul cortegiu de castiguri ce deriva de aici: punerea pe picior de egalitate a pietei romanesti cu cea comunitara, cresterea puterii de cumparare a modestelor salarii si pensii, marirea vanzarilor, inclusiv a productiei sectorului alimentar, precum si imbunatatirea nutritiei si starii de sanatate a populatiei', se afirma in documentul citat.

ACR mai sustine ca efectele pozitive 'se vor resimti rapid dupa implementarea masurii' si se vor regasi si in veniturile bugetului national, prin cresterea bazei de impozitare si reducerea evaziunii fiscale, constituind astfel 'un veritabil balon de oxigen in aceasta perioada extrem de dificila pe care o traverseaza nu numai Romania, ci si ansamblul Uniunii Europene'.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...