Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arc: reducerea tva la alimente va aduce beneficii producatorilor, consumatorilor cat si bugetului national

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a sustinut permanent necesitatea reducerii TVA la alimente si de aceea saluta declaratia primului ministru de a pune in practica aceasta masura prin includerea in formula de buget pentru anul 2013, se arata intr-un comunicat ARC, remis de Agerpres.

'Nivelul redus al TVA la alimente este o practica obisnuita in Uniunea Europeana si, ca atare, materializarea intentiei guvernului nu va face decat sa ne (re)aduca in Europa, cu intregul cortegiu de castiguri ce deriva de aici: punerea pe picior de egalitate a pietei romanesti cu cea comunitara, cresterea puterii de cumparare a modestelor salarii si pensii, marirea vanzarilor, inclusiv a productiei sectorului alimentar, precum si imbunatatirea nutritiei si starii de sanatate a populatiei', se afirma in documentul citat.

ACR mai sustine ca efectele pozitive 'se vor resimti rapid dupa implementarea masurii' si se vor regasi si in veniturile bugetului national, prin cresterea bazei de impozitare si reducerea evaziunii fiscale, constituind astfel 'un veritabil balon de oxigen in aceasta perioada extrem de dificila pe care o traverseaza nu numai Romania, ci si ansamblul Uniunii Europene'.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...