Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARC salută acțiunile ANAF și DIICOT împotriva evazioniștilor

Autor: Meat MIlkjoi, 25 februarie, 2016

ARC-Asociatia Română a Cărnii salută actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioadă pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscală din industria cărnii si a preparatelor din carne. Ne manifestăm indignarea fată de modul prin care unii asa-zisi ”oameni de afaceri” înteleg să îsi bată joc atât de consumatorii români, cât si de antreprenorii corecti din zona industriei alimentare si a zootehniei.

 

Considerăm că dubla reducere de TVA (9% pentru produsele alimentare, 20% cotă generală) care a însemnat o relansare a consumului, cu efecte pozitive asupra consumatorului si companiilor deopotrivă, trebuie în continuare dublată de actiuni energice din partea institutiilor statului pentru combaterea evaziunii fiscale.

 

În actualul context economic, când este atât de mare nevoie de resurse bugetare pentru a sprijini diverse categorii defavorizate ale populatiei, pentru sănătate si educatie, pentru mari investitii publice în infrastructură, Asociatia Română a Cărnii consideră că anul 2016 trebuie să devină ”Anul cu tolerantă zero pentru evaziunea fiscală”. Niciun agent economic din industria cărnii si a preparatelor din carne nu are nicio scuză pentru sustragerea de plata obligatiilor către buget, distorsionarea grosolană a pietei din cauza evaziunii fiscale nemaiputând fi tolerată sub nicio formă.

 

ARC este alături de ANAF si DIICOT în acest război legitim împotriva evaziunii fiscale si îsi reafirmă disponibilitatea de a furniza autoritătilor tot sprijinul de care este nevoie, inclusiv informatii, expertiză, suport tehnic etc. Atragem însă atentia că simpla închidere a unor firme nu este o măsură suficientă. Cunoastem situatii nenumărate când acelasi ”investitor” a continuat să facă evaziune fiscală chiar de a doua zi, pe altă firmă. Prin urmare, nu putem decât să solicităm ANAF si DIICOT să taie în carne vie, oricât de sus si de extinse sunt itele afacerilor murdare din industria alimentară.

 

Nu este loc de jumătăti de măsură în lupta cu evaziunea fiscală din sectorul de carne. Fără milă si fără pic de discernământ si responsabilitate, evazionistii aruncă în piată produse nefiscalizate, de o calitate îndoielnică, păcălind consumatorul si lovind în economia natională. Ce tratament merită acesti ”oameni de business” din partea legii? Unul drept si ferm, blocându-li-se toate posibilitatătile de a mai face evaziune fiscală în România.

 

Radu Timis-Presedinte Asociatia Română a Cărnii

Fermierii din zootehnie sunt la un pas de protest!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 iulie 2018

(Comunicat) După toate problemele pe care le avem cu pesta porcină africană, cu interdicțiile comerciale la carne și animale vii care vin din partea  partenerilor externi, MADR transmite astăzi fermierilor prin APIA, faptul că o parte din cei care au aplicat în luna mai 2018 pentru Măsura 14 - subpachetele pe bunăstare, nu sunt...

CCIA Franceză preia coordonarea Coaliției pentru Dezvoltarea României
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 iulie 2018

Comunicat) Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România, va fi coordonată în perioada iulie – decembrie 2018 de către Adela Jansen, în calitatea sa de membru al conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER)....