Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ARC salută intenția MADR de reglementare a activității fermelor de porci

Autor: meatmilkvineri, 25 octombrie, 2019

Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă satisfacţia cu privire la măsurile concrete iniţiate de MADR privind adoptarea unui proiect de ordin  referitor la stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României, ordin care se află postat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Transparenţă decizională – pentru dezbatere publică, ca prim pas în elaborarea, alături de celelalte autorităţi, a unui plan de măsuri conform cerinţelor Comisiei Europene.

 

Considerăm că intervenţiapromptă a domnului Ministru Petre Daea, în urmasolicitărilor procesatorilor de carne, a făcut posibilă stopareapentru moment a deciziei de a include în totalitate teritoriului României în Partea a-III-a a Deciziei (UE) 2014/709, ceea ce ar contribui la efecte dezastroase asupra industriei de procesare a cărnii şi nunumai.

 

Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă convingerea că vor urma şi alte măsuri menite să contribuie la limitarea şi ulterior stoparea circulaţiei virusului pestei porcine africane, astfel încat să ne putem continua activitatea în condiţii de normalitate.

 

AsociaţiaRomână a Cărnii

Claudiu Frânc: Condiționalitatea pe mediu, devastatoare pentru fermierii români
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Aflat în prima zi a târgului Indagra, care se desfășoară în aceste zile în complexul expozițional Romexpo, din București, domnul Claudiu Frânc-Președinte al Federației Crescătorilor de Bovine din România, a declarat în exclusivitate pentru revista Meat.Milk:   ”Tocmai m-am întors din străinătate și am să dau două...

Formule de calcul a rentabilității turmelor de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 16 octombrie 2019

Acum că sezonul de vară al oieritului s-a încheiat, pentru unii crescători de ovine momentul toamnei ar fi tocmai potrivit pentru ei să arunce o privire mai atentă asupra reproducției și performanței din turmele lor. Mai mult decât atât, în câteva minute, pot face calculele măsurilor de reproducție și producție, care pot afecta...