Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

ARC se pronunță din nou în favoarea unui mediu de afaceri sănătos

Autor: Meat MIlkjoi, 7 noiembrie, 2013

Asociatia Romana a Carnii – ARC, membra a Federatiei Nationale Pro Agro, voce unica la nivelul industriei carnii din Romania, felicitata autoritatile statului pentru campania sustinuta din ultimele zile in combaterea evaziunii fiscale din domeniul carnii.

„Consideram ca un mediu de afaceri sanatos, in care diferenta intre competitori sa fie facuta prin mijloace corecte de piata, este singura sansa a Romaniei de a deveni o putere pe piata europeana a produselor din carne” spune Ovidiu Dusleag, presedinte ARC. Asociatia Romana a Carnii – ARC, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania – APCPR si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania – UCPR au initiat in luna August a acestui an un dialog cu institutiile statului pentru combaterea evaziunii fiscale, aratatnd suportul total al asociatiilor in aceasta directie.

„Unul dintre efectele imediate pe care le anticipam in urmatoarea perioada este acela al cresterii sigurantei produselor alimentare” a afirmat Radu Timis, in calitatea sa de vicepresedinte al ARC. Demersul autoritatilor statului este cu atat mai important in acest moment cand se pune problema gasirii surselor de acoperire a minusului matematic in perspectiva scaderii TVA-ului la carne de la 24% la 9%. Este prima oara, dupa 20 de ani, cand statul roman da un semnal pozitiv pentru un mediu de afaceri corect si european, fapt care va avea si in continuare suportul neconditionat al mediului asociativ din industria carnii.

***

Asociatia Romană a Carnii – ARC este organizatia profesionala care reprezinta interesele legitime ale industriei de prelucrare a carnii. ARC s-a format în 1999 si are ca membri 50 de societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia natională de mezeluri. Primii zece membri in ordinea cotei de piata, conform studiilor sunt Caroli, Cristim, Aldis, Elit, Fox, Unicarm, Meda, Kosarom, Rainert, Diana.”

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...