Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARC solicită cu insistență reducerea TVA-ului la carne și produse din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 martie, 2014

(Agerpres) Asociaţia Română a Cărnii (ARC) va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne şi produse din carne, după ce autorităţile au anunţat recent că această cotă va fi scăzută la legume şi fructe, deşi, anul trecut, sectorul cărnii a fost indicat ca fiind următorul, după cel de morărit şi panificaţie, pentru implementarea unei măsuri similare.

Începem o campanie mai mare de susţinere a unei cote reduse a TVA de 9% la carne şi produse din carne în care vor fi implicate toate asociaţiile din sector, unde vom avea ca parteneri şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. Sperăm să informăm opinia publică despre impactul acestei măsuri. Vom trece chiar la manifestări în faţa Ministerului Agriculturii, pentru că vrem să arătăm ce se întâmplă pe acest segment, respectiv cât este TVA în Uniunea Europeană, cum influenţează consumul şi industria, care este influenţa asupra bugetului şi la raft.

Campania se va derula până în luna septembrie, practic între alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale”, a declarat, marţi, preşedintele ARC, Radu Timiş, citat de Agerpres.

Cu toate că, anul trecut, după reducerea TVA la pâine la 9%, autorităţile au anunţat extinderea acestei măsuri în primul rând la carne şi produse din carne, ulterior tot mai multe voci au susţinut o reducere a TVA la legume şi fructe şi la produsele bio. Anunțul a fost făcut ieri, cu ocazia unei întâlniri organizată de ARC, întâlnire în care s-au prezentat realizările asociației, precum și proiectele de viitor.

Domnul Ștefan Pădure, Directorul Executiv al ARC, a prezentat noua siglă a asociației iar, mai apoi, a detaliat modul în care s-a acționat pentru ca, în cadrul organismelor europene, să se voteze în favoarea României, cu privire la carnea de mici. Ștefan Pădure a avertizat, însă, că urmează votul din Parlamentul European iar rezultatul acestuia este improbabil, putând fi modificat în detrimentul României din cauza intereselor euroelectorale din acest an.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...