Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ardealul a retras două loturi de conserve cu carne substituită

Autor: Ilie Stoianluni, 18 martie, 2013

Firma Producţie Ardealul, deţinută de grupul norvegian Orkla, a cerut retragerea conservelor cu carne de vită „Ardealul”, produse la fabrica din Covasna, deoarece există suspiciunea ca printre ingredientele folosite se fie şi carne de cal.

„În data de 8 martie 2013, producătorul a solicitat retragerea de la comercializare a conservelor din carne de vită «Ardealul», existând suspiciunea unei etichetări neconforme. Până la infirmarea suspiciunii, produsul «Conservă din carne de vită» rămâne blocat în depozitele comercianţilor. Conserva din carne de vită este singurul produs în care se foloseşte carnea de vită ca materie primă. Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la aceasta suspiciune”, se spune într-un comunicat transmis de firma Producţie Ardealul, citat de Mediafax.

Conservele cu carne de vită „Ardealul” sunt produse la fabrica firmei din Covasna. Reprezentanţii firmei menţionează că rezultatele analizelor cantitative sunt aşteptate săptămâna viitoare.

„Producţie Ardealul SRL a dispus (… ) retragerea de la comercializare a două loturi de produs carne de vită Ardealul, cu data de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, ca urmare a existenţei suspiciunii că aceste doua loturi conţin carne de cal, confirmate parţial de analizele din 13 martie 2013. Aşteptăm în continuare rezultatele finale ale testelor cantitative săptămâna viitoare.

Conform prevederilor legale, au fost aduse la cunoştinţa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor informaţiile primite şi în acelaşi timp am solicitat retragerea de la comercializare a tuturor conservelor de carne de vită Ardealul. Fabrica noastră foloseşte pe lanţul de producţie doar carne de vită, de porc şi de pui.

Pentru producerea acestor conserve, noi am folosit carne de vită livrată de către SC Optimeat SRL cu buletin de analiză, declaraţie de conformitate şi documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispoziţia autorităţilor competente (…) Precizăm că produsul este sigur pentru consum, însă suntem gata să restituim contravaloarea produselor tuturor consumatorilor care au cumpărat conserve de carne de vită Ardealul cu datele de expirare de mai sus, la SC Producţie Ardealul SRL, Strada Târgului nr 6, Covasna, judeţul Covasna”, a declarat directorul fabricii Ardealul, Claudia Cojocaru.

Loturile au conţinut 30.000 de cutii de conserve carne de vită, din care aproximativ 80% sunt blocate în depozite.(Mediafax)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...