Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arestări în București, pe filiera neagră a cărnii

Autor: Meat MIlkjoi, 29 mai, 2014

(Mediafax) Cinci persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii la magazine şi carmangerii din Capitală, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune prin vânzarea la negru a unor cantităţi de carne care trebuiau să ajungă la hipermarketuri. Prejudiciul produs a fost calculat la 1,5 milioane euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au făcut, ieri seară, şapte percheziţii şi au pus în aplicare 15 mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizaţi şoferi ai unei firme de transport şi angajaţi ai unei reţele de hipermarketuri din Capitală. Cele 15 persoane au fost audiate de anchetatori în noaptea de marţi spre miercuri, cinci dintre acestea fiind reţinute, iar în cazul altor patru fiind luată măsura controlului judiciar, au declarat pentru Mediafax oficiali din Poliţia Capitalei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, reprezentanţi ai unei firme de transport care ducea carne la o reţea de supermarketuri ar fi făcut o înţelegere cu angajaţii magazinelor şi le-ar fi predat la livrare doar 75 la sută din marfă. Restul de 25 la sută din cantitatea de carne care trebuia livrată rămânea în maşinile de transport şi era vândută la un preţ mai bun altor clienţi.n acest fel, reţeaua de hipermarketuri ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro, iar bugetul de stat cu 400.000 de euro, ca urmare a evaziunii fiscale produse prin vânzarea cărnii la negru, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei.

Cercetările în această cauză au început după ce patronul firmei de distribuţie a cărnii a anunţat poliţia că are suspiciuni legate de comiterea unei infracţiuni. Potrivit anchetatorilor, cel care coordona gruparea era chiar patronul societăţii de transport.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...