Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arestări în scandalul Horsegate II

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 11 septembrie, 2013

Opt persoane, foşti angajaţi ai companiei Spanghero, au fost arestaţi marţi dimineaţă în Franţa în ancheta privind scandalul cărnii de cal vândută drept carne de vită, potrivit unei surse apropiate investigaţiei, transmite France Presse.

Cele opt persoane reţinute urmează să fie plasate sub arest în cadrul anchetei judiciare deschise în martie la Paris pentru “înşelăciune şi înşelăciune în formă agravantă, fals şi uz de fals”, a precizat sursa citată.

Spanghero, redenumită ulterior La Lauragaise, a fost desemnată de guvernul francez drept principalul vinovat al acestui scandal european.

Compania ar fi revândut în cunoştinţă de cauză carnea de cal drept carne de vită unor firme care produceau diverse feluri de mâncare, cum ar fi lasagna, pentru marile reţele de magazine.

Numeroase feluri de mâncare semi-preparată au fost retrase din această cauză din 15 ţări europene şi din Hong Kong.

Cu o pondere economică importantă în sud-vestul Franţei şi cu 360 de angajaţi înainte de scandal, Spanghero a sperat să se restabilească după ce a primit din nou autorizaţie sanitară. Însă dezvăluirea ulterioară, la 19 martie, privind descoperirea în companie a unor cantităţi de carne de oaie din Marea Britanie, care era interzisă, în acelaşi timp cu carnea de cal, a îngenunchiat grupul. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...