Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Argentina – exporturile de carne de vita reduse cu peste 50%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda cresterii cererii mondiale de carne de vita, producatorii argentinieni se asteapta ca exporturile de carne de vita sa nu fie mai mari de 320.000 de tone in 2010 cu 50% mai putin decat anul trecut, cand s-au exportat 661379 de tone, scrie portalul infocarne.ro.

Argentina, care exporta aproximativ 15% din productia sa de carne de vita, a fost acum depasita de tara vecina,Uruguay, care se asteapta sa vanda 400 de mii de tone in strainatate in acest an. Productia de carne de vita a Argentinei este probabil sa scada in acest an la 2.65mil tone de la 3,4 milioane de tone in 2009 si stocurile de vite insesi sunt epuizate – 48.9mil de capete de bovine in 2010, comparativ cu 51.9mil de capete anul 2009, arata statisticile.

Cauza problemelor fermierilor argentinieni este seceta devastatoare care produs probleme grave pentru agricultorii in ultimii doi ani. In plus, restrictiile la export implementate de guvernul argentinian pentru a proteja piata interna de preturile internationale, mai mari, au inrautatit situatia.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...