Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arla Foods avertizează asupra pericolelor unui ”No-Deal Brexit”

Autor: Nora Marinluni, 5 noiembrie, 2018

Arla Foods s-a alăturat organizațiilor de fermieri din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Republica Irlanda, Franța și Germania, pentru a solicita guvernului britanic și Uniunii Europene să elimine toate opstacolele, pentru a evita o agravare a Brexit-ului.

 

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Beyond Brexit: Farming for Our Future” din Whitehall, Londra, care a reunit pentru prima dată fermieri, funcționari guvernamentali și companii din Marea Britanie și cinci țări europene.

 

Peter Giortz-Carlsen, vicepreședinte executiv al companiei Arla Europe, a declarat: „Este important ca relațiile viitoare dintre Marea Britanie și UE să rămână deschise, iar fermierii de pe ambele părți ale canalului să aibă condiții de concurență echitabile”.

 

Arla a susținut în mod constant o poziție împotriva așa-numitului Brexit dur, prezentând o soluție pozitivă care promovează comerțul liber și standardele înalte, privind siguranța animalelor și a alimentelor.

 

Giortz-Carlsen a adăugat că ”lanțul de aprovizionare cu alimente dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană este unic și a fost construit de-a lungul multor ani. Aceasta permite ca produsele agricole să fie mișcate rapid în UE și cuo  birocrație limitată.

 

Din acest motiv, consumatorii au ajuns să aștepte și să prețuiască înalta calitate, accesibilitatea și varietatea produselor lactate. Analiza efectuată de London School of Economics, în numele Arla, a arătat că o tranzacție Brexit nu va rupe acest lanț de aprovizionare.În cazul unui Brexit dur, ne așteptăm la prețuri mai mari și la opțiuni reduse de afaceri”. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles)

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...