Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Arla Foods avertizează asupra pericolelor unui ”No-Deal Brexit”

Autor: Nora Marinluni, 5 noiembrie, 2018

Arla Foods s-a alăturat organizațiilor de fermieri din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Republica Irlanda, Franța și Germania, pentru a solicita guvernului britanic și Uniunii Europene să elimine toate opstacolele, pentru a evita o agravare a Brexit-ului.

 

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Beyond Brexit: Farming for Our Future” din Whitehall, Londra, care a reunit pentru prima dată fermieri, funcționari guvernamentali și companii din Marea Britanie și cinci țări europene.

 

Peter Giortz-Carlsen, vicepreședinte executiv al companiei Arla Europe, a declarat: „Este important ca relațiile viitoare dintre Marea Britanie și UE să rămână deschise, iar fermierii de pe ambele părți ale canalului să aibă condiții de concurență echitabile”.

 

Arla a susținut în mod constant o poziție împotriva așa-numitului Brexit dur, prezentând o soluție pozitivă care promovează comerțul liber și standardele înalte, privind siguranța animalelor și a alimentelor.

 

Giortz-Carlsen a adăugat că ”lanțul de aprovizionare cu alimente dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană este unic și a fost construit de-a lungul multor ani. Aceasta permite ca produsele agricole să fie mișcate rapid în UE și cuo  birocrație limitată.

 

Din acest motiv, consumatorii au ajuns să aștepte și să prețuiască înalta calitate, accesibilitatea și varietatea produselor lactate. Analiza efectuată de London School of Economics, în numele Arla, a arătat că o tranzacție Brexit nu va rupe acest lanț de aprovizionare.În cazul unui Brexit dur, ne așteptăm la prețuri mai mari și la opțiuni reduse de afaceri”. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles)

Pachetul de reformă PAC pentru perioada post 2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 mai 2019

(Comunicat) ”Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare.   Avansarea...

La IFFA 2019, tradiția a întâlnit tehnologia de avangardă
Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat) Timp de șase zile, IFFA , târgul numărul 1 pentru industria cărnii a arătat modul în care sectorul poate fi adaptat pentru viitor. De la fabrica de carne inteligentă, tendințele de ambalare și siguranța alimentelor, prin etichetarea curată, la așteptările crescânde privind calitatea cărnii, expozanții IFFA au oferit...