Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Arla Foods avertizează asupra pericolelor unui ”No-Deal Brexit”

Autor: Nora Marinluni, 5 noiembrie, 2018

Arla Foods s-a alăturat organizațiilor de fermieri din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Republica Irlanda, Franța și Germania, pentru a solicita guvernului britanic și Uniunii Europene să elimine toate opstacolele, pentru a evita o agravare a Brexit-ului.

 

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței „Beyond Brexit: Farming for Our Future” din Whitehall, Londra, care a reunit pentru prima dată fermieri, funcționari guvernamentali și companii din Marea Britanie și cinci țări europene.

 

Peter Giortz-Carlsen, vicepreședinte executiv al companiei Arla Europe, a declarat: „Este important ca relațiile viitoare dintre Marea Britanie și UE să rămână deschise, iar fermierii de pe ambele părți ale canalului să aibă condiții de concurență echitabile”.

 

Arla a susținut în mod constant o poziție împotriva așa-numitului Brexit dur, prezentând o soluție pozitivă care promovează comerțul liber și standardele înalte, privind siguranța animalelor și a alimentelor.

 

Giortz-Carlsen a adăugat că ”lanțul de aprovizionare cu alimente dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană este unic și a fost construit de-a lungul multor ani. Aceasta permite ca produsele agricole să fie mișcate rapid în UE și cuo  birocrație limitată.

 

Din acest motiv, consumatorii au ajuns să aștepte și să prețuiască înalta calitate, accesibilitatea și varietatea produselor lactate. Analiza efectuată de London School of Economics, în numele Arla, a arătat că o tranzacție Brexit nu va rupe acest lanț de aprovizionare.În cazul unui Brexit dur, ne așteptăm la prețuri mai mari și la opțiuni reduse de afaceri”. (Nora Marin-Corespondență de la Bruxelles)

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...