Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Asemeni europei, australia propune etichetarea carnii neambalate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza ausfoodnews.com, guvernul australian propune mentionarea tarii de origine pe carnea neambalata de vita, pui, oaie. Propunerea va fi supusa unor dezbateri publice, fiind invitata a se alatura demersului si Noua Zeelanda.

Aceasta propunere nu reprezinta, in mod deosebit, o incercare de a aborda din alt unghi problemele de sanatate publica sau protectie a consumatorilor. Este vorba doar de o mai buna evaluare economica, pe piata de specialitate, a desfacerii produselor importate, comparativ cu cele indigene.

Cantitatile importante de carne de vita, care intra in Australia simultan cu alte sortimente (fiind incluse global in categoria carne) au produs dereglari in sistemul de urmarire-monitorizare a comertului cu unul dintre importante produse locale, din regnul animal.

In prezent, produse neabalate precum carnea de porc, pestele, fructele, legumele, sunt importate exclusiv sub conditia etichetarii, cu mentiunea tarii de origine. Exista, in acest fel, un control strict al vanzarilor in marile lanturi comerciale si o balanta economica reala, indeosebi a produselor din carne, in magazinele comertului cu amanuntul.(TS)

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...