Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asemeni europei, australia propune etichetarea carnii neambalate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza ausfoodnews.com, guvernul australian propune mentionarea tarii de origine pe carnea neambalata de vita, pui, oaie. Propunerea va fi supusa unor dezbateri publice, fiind invitata a se alatura demersului si Noua Zeelanda.

Aceasta propunere nu reprezinta, in mod deosebit, o incercare de a aborda din alt unghi problemele de sanatate publica sau protectie a consumatorilor. Este vorba doar de o mai buna evaluare economica, pe piata de specialitate, a desfacerii produselor importate, comparativ cu cele indigene.

Cantitatile importante de carne de vita, care intra in Australia simultan cu alte sortimente (fiind incluse global in categoria carne) au produs dereglari in sistemul de urmarire-monitorizare a comertului cu unul dintre importante produse locale, din regnul animal.

In prezent, produse neabalate precum carnea de porc, pestele, fructele, legumele, sunt importate exclusiv sub conditia etichetarii, cu mentiunea tarii de origine. Exista, in acest fel, un control strict al vanzarilor in marile lanturi comerciale si o balanta economica reala, indeosebi a produselor din carne, in magazinele comertului cu amanuntul.(TS)

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...