Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Asigurările agricole, mai accesibile pentru fermierii români

Autor: meatmilkmiercuri, 17 aprilie, 2019

(Comunicat) UNSAR salută recenta lansare de către AFIR a Submăsurii 17.1. „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor” care permite acordarea de subvenții la plata primelor de asigurare, un proiect care vine în sprijinul fermierilor români.

 

Astfel, se aşteaptă ca asigurările agricole să devină mai accesibile pentru fermieri, protejându-i de riscurile la care sunt expuși și contribuind astfel la stabilitatea financiară a afaceriloracestora.

 

“Ne bucurăm că acest proiect, început în 2016, a fost, acum,finalizat. Am avut o colaborare foarte bună cu toate autoritățile implicate și cu asociațiile de fermieri. Lansarea acestei Submăsuri poate reprezenta un real sprijin pentru fermieri, având ca scop atât creșterea gradului de accesare a polițelor agricole, cât și o diversificare a riscurilor asigurate”, a declarat Iulia NICOLA, Specialist asigurări generale în cadrul UNSAR.

 

Începând cu 1 aprilie 2019, fermierii pot depunecereri de finanțare la AFIR, beneficiind astfel de acoperirea unei părți din prima de asigurare eligibilă, termenul limită pentru actuala sesiune fiind 30 noiembrie 2019.

 

Actuala sesiune este destinată asigurării culturilor de primăvară, iar spre finalul anului urmează să fie deschisă o nouă sesiune pentru finanțarea asigurării culturilor de toamnă. Valoarea totală a fondurilor disponibile pentru fermieri este de 42,7 milioane EUR, potrivit informațiilor publicate de AFIR.

Dosarele pe Submăsura 6.3 pot fi depuse până pe 31 decembrie 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 22 iulie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici, prin submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).   Fermierii pot depune solicitările on-line pe pagina de internet a Agenției,...

Sprijinul acordat fermierilor pentru refacerea potențialului agricol
Autor: meatmilk  /   joi, 18 iulie 2019

(Comunicat) Prin intermediul Măsurii 5 - Refacerea potențialului de producție agricolă afectat de dezastre naturale și de evenimente catastrofale și instituirea unor măsuri de prevenire corespunzătoare, respectiv a sub-măsurii 5.1 - Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale,...