Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Asigurările agricole, mai accesibile pentru fermierii români

Autor: meatmilkmiercuri, 17 aprilie, 2019

(Comunicat) UNSAR salută recenta lansare de către AFIR a Submăsurii 17.1. „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor” care permite acordarea de subvenții la plata primelor de asigurare, un proiect care vine în sprijinul fermierilor români.

 

Astfel, se aşteaptă ca asigurările agricole să devină mai accesibile pentru fermieri, protejându-i de riscurile la care sunt expuși și contribuind astfel la stabilitatea financiară a afaceriloracestora.

 

“Ne bucurăm că acest proiect, început în 2016, a fost, acum,finalizat. Am avut o colaborare foarte bună cu toate autoritățile implicate și cu asociațiile de fermieri. Lansarea acestei Submăsuri poate reprezenta un real sprijin pentru fermieri, având ca scop atât creșterea gradului de accesare a polițelor agricole, cât și o diversificare a riscurilor asigurate”, a declarat Iulia NICOLA, Specialist asigurări generale în cadrul UNSAR.

 

Începând cu 1 aprilie 2019, fermierii pot depunecereri de finanțare la AFIR, beneficiind astfel de acoperirea unei părți din prima de asigurare eligibilă, termenul limită pentru actuala sesiune fiind 30 noiembrie 2019.

 

Actuala sesiune este destinată asigurării culturilor de primăvară, iar spre finalul anului urmează să fie deschisă o nouă sesiune pentru finanțarea asigurării culturilor de toamnă. Valoarea totală a fondurilor disponibile pentru fermieri este de 42,7 milioane EUR, potrivit informațiilor publicate de AFIR.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...