Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: 3,2 milioane de porci abatorizati

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Schimbarile legislative privind bunastarea animalelor la nivelul Uniunii Europene, precum si cresterea numerica a populatiei si, implicit, a necesarului de hrana creeaza premisele unei perspective incurajatoare pentru sectorul de crestere a porcinelor.

In octombrie 2011 populatia globului a depasit cifra de 7 miliarde. Iar pana in 2050 este de asteptat sa ajungem la peste 9 miliarde de persoane pe glob. Este foarte clar ca va trebui sa producem din ce in ce mai multa mancare, proteina animala. Aceasta este produsa diferentiat si se va dezvolta cu precadere in acele zone in care si veniturile populatiei vor evolua in sens pozitiv, a mentionat Ioan Ladosi, director regional Europa de Est al companiei PIC Romania, una din provocarile viitoare pentru sectorul cresterii porcinelor.

Potrivit datelor statistice, productia de carne va trebui sa creasca de la aproximativ 235 milioane de tone (in 2011) la 465 milioane de tone in 2050, in timp ce in 2030 se estimeaza ca va ajunge la 430 milioane de tone, a precizat Ladosi.

In Romania, sectorul cresterii suinelor a avut o evolutie buna in ultimul an. Efectivele nu au scazut in acest an, cu toate greutatile legate de evolutia pretului la furaje si la inputuri, de seceta. In Romania se mentine tendinta de trecere catre un tip de valorificare normala, catre abatorizare. Daca in 2006 mergeau catre abator circa 1,6 milioane de porci, anul trecut au mers cam 3,2 milioane. Se reduce cresterea porcului in regim taranesc si oamenii incep sa ordoneze fluxul de porcine catre taiere in abator, a explicat Stanca Alexandra Tudor, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania.(Mai multe, pe www.ferma.ro)

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...