Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: Ștefan padure afirma ca procesatorii romani trebuie sa profite de globalizare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Intr-un interviu acordat Revistei Piata, Ștefan Padure, presedintele Asociatiei Romane de Promovare a Produselor Romanesti, a afirmat ca producatorii romani pot avea reusite daca isi stabilesc foarte bine obiectivele.

Acestea trebuie sa fie realiste, sa implice un grad de flexibilitate mare in actiunile de realizare a lor si sa se insiste pe resursa umana care le va indeplini.

Vad din ce in ce mai multi producatori romani care inteleg ca trebuie sa foloseasca avantajul globalizarii prin iesirea pe alte piete, factor de stabilitate al vanzarilor si al zonei financiare din companii.

Insa, pentru a putea avea succes in afara Romaniei ,trebuie ca acestia sa puna accentul pe avantajele competitive ale produselor comercializate si pe caracterul traditional.

Caracterul traditional este si va fi o oportunitate, indiferent de momentul ciclului economic, pentru ca, in comunicarea acestuia, se folosesc elemente bazate pe componenta emotionala, valorile nationale locale si, nu in ultimul rand, pe sustinerea pe fondurile nerambursabile, a mai spus George Padure. (Mai multe, pe www.revista-piata.ro)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

AsociaȚii: Ștefan padure afirma ca procesatorii romani trebuie sa profite de globalizare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un interviu acordat Revistei Piata, Ștefan Padure, presedintele Asociatiei Romane de Promovare a Produselor Romanesti, a afirmat ca producatorii romani pot avea reusite daca isi stabilesc foarte bine obiectivele.

Acestea trebuie sa fie realiste, sa implice un grad de flexibilitate mare in actiunile de realizare a lor si sa se insiste pe resursa umana care le va indeplini.

Vad din ce in ce mai multi producatori romani care inteleg ca trebuie sa foloseasca avantajul globalizarii prin iesirea pe alte piete, factor de stabilitate al vanzarilor si al zonei financiare din companii.

Insa, pentru a putea avea succes in afara Romaniei ,trebuie ca acestia sa puna accentul pe avantajele competitive ale produselor comercializate si pe caracterul traditional.

Caracterul traditional este si va fi o oportunitate, indiferent de momentul ciclului economic, pentru ca, in comunicarea acestuia, se folosesc elemente bazate pe componenta emotionala, valorile nationale locale si, nu in ultimul rand, pe sustinerea pe fondurile nerambursabile, a mai spus George Padure. (Mai multe, pe www.revista-piata.ro)

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...