Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AsociaȚii: apar pregateste un program de promovare a produselor romanesti din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Romania a participat, in perioada 21-25 octombrie 2012, cu 60 de companii la editia din acest an a targului de industrie alimentara SIAL 2012 de la Paris (Franta),

o parte dintre producatorii romani fiind prezenti in propriile standuri cu produsele lor, iar o alta si-au expus produsele in standul Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc.

Printre companiile romanesti prezente la acest eveniment, s-au aflat si patru firme din judetul Brasov – Doripesco, Gali Galo, Sergiana si Carmolimp. Vedeta standului Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc a fost porcusorul de lapte preparat in stil romanesc de la Carmolimp, a declarat ªtefan Padure, presedintele asociatiei.

APAR pregateste pentru 2013 un program ambitios de promovare a produselor autohtone pe pietele externe, Maroc, Olanda sau Rusia, fiind doar o parte din pietele tinta pentru industria alimentara romaneasca.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, cele 8.590 firme active din industria alimentara romaneasca au avut in 2010 o cifra de afaceri totala de 9,7 miliarde euro si un numar de circa 185.000 de angajati.

Ramura de procesare a carnii detine cea mai importanta contributie in sectorul industriei alimentare, cu o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmata de panificatie, cu 1,1 miliarde de euro, si de bauturile racoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...