Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: apar pregateste un program de promovare a produselor romanesti din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Romania a participat, in perioada 21-25 octombrie 2012, cu 60 de companii la editia din acest an a targului de industrie alimentara SIAL 2012 de la Paris (Franta),

o parte dintre producatorii romani fiind prezenti in propriile standuri cu produsele lor, iar o alta si-au expus produsele in standul Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc.

Printre companiile romanesti prezente la acest eveniment, s-au aflat si patru firme din judetul Brasov – Doripesco, Gali Galo, Sergiana si Carmolimp. Vedeta standului Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc a fost porcusorul de lapte preparat in stil romanesc de la Carmolimp, a declarat ªtefan Padure, presedintele asociatiei.

APAR pregateste pentru 2013 un program ambitios de promovare a produselor autohtone pe pietele externe, Maroc, Olanda sau Rusia, fiind doar o parte din pietele tinta pentru industria alimentara romaneasca.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, cele 8.590 firme active din industria alimentara romaneasca au avut in 2010 o cifra de afaceri totala de 9,7 miliarde euro si un numar de circa 185.000 de angajati.

Ramura de procesare a carnii detine cea mai importanta contributie in sectorul industriei alimentare, cu o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmata de panificatie, cu 1,1 miliarde de euro, si de bauturile racoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...