Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: arc anunta numirea unui nou presedinte si obiectivele pentru 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat)In contextul general dominat de instabilitate economica si dublat de criza alimentara manifestata sub forma unor cresteri ale preturilor agroalimentare la nivel mondial, Ovidiu Dusleag (director executiv Caroli Foods Group) preia functia de presedinte al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), in urma unui acord initiat anul trecut intre membrii Asociatiei.

Odata cu numirea sa, Ovidiu Dusleag anunta principalele obiective pe care ARC si le propune pentru anul 2013: cresterea exportului de produse romanesti din carne si reducerea taxei pe valoare adaugata.

Asociatia Romana a Carnii a trecut in revista activitatea din acest an, ingreunata de efectele crizei economice prelungite si de instabilitatea politica. Consideram ca rezultatele alegerilor generale reprezinta un semnal pozitiv, industria noastra avand nevoie acuta de un Guvern puternic si de interlocutori stabili cu care sa colaboram pentru a depasi o perioada dificila atat in Romania, cat si la nivel european, a declarat noul presedinte al ARC, Ovidiu Dusleag.

O masura importanta pe care ARC isi propune sa o discute cu noul Guvern in cel mai scurt timp posibil este reducerea TVA la alimente, care va aduce beneficii consumatorilor romani, in primul rand, si va contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar si la diminuarea economiei subterane, a adaugat Ovidiu Dusleag.

Procesarea carnii este unul dintre putinele sectoare alimentare cu balanta comerciala pozitiva in Romania, importul de mezeluri fiind in fiecrae an depasit de export, de aceea, un alt obiectiv major al ARC va fi cresterea exporturilor. Ridicarea embargoului pestei porcine va permite procesatorilor romani sa vanda produse din carne atat in UE, cat si in alte piete, precum: America de Nord, Rusia, China.

Infiintata in 1992, Asociatia Romana a Carnii este organizatia profesionala care reprezinta interesele industriei de prelucrare a carnii, avand ca membri 40 de societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia nationala de mezeluri.

Conform Statutului ARC, conducerea asociatiei va fi asigurata in 2013 de care dl Ovidiu Dusleag, presedinte, dl Radu Timis si dna Eugenia Caragui, vicepresedinti.

Presedinte , Ovidiu Dusleag

Director executiv, Mihai Visan

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...