Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: arc anunta numirea unui nou presedinte si obiectivele pentru 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat)In contextul general dominat de instabilitate economica si dublat de criza alimentara manifestata sub forma unor cresteri ale preturilor agroalimentare la nivel mondial, Ovidiu Dusleag (director executiv Caroli Foods Group) preia functia de presedinte al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), in urma unui acord initiat anul trecut intre membrii Asociatiei.

Odata cu numirea sa, Ovidiu Dusleag anunta principalele obiective pe care ARC si le propune pentru anul 2013: cresterea exportului de produse romanesti din carne si reducerea taxei pe valoare adaugata.

Asociatia Romana a Carnii a trecut in revista activitatea din acest an, ingreunata de efectele crizei economice prelungite si de instabilitatea politica. Consideram ca rezultatele alegerilor generale reprezinta un semnal pozitiv, industria noastra avand nevoie acuta de un Guvern puternic si de interlocutori stabili cu care sa colaboram pentru a depasi o perioada dificila atat in Romania, cat si la nivel european, a declarat noul presedinte al ARC, Ovidiu Dusleag.

O masura importanta pe care ARC isi propune sa o discute cu noul Guvern in cel mai scurt timp posibil este reducerea TVA la alimente, care va aduce beneficii consumatorilor romani, in primul rand, si va contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar si la diminuarea economiei subterane, a adaugat Ovidiu Dusleag.

Procesarea carnii este unul dintre putinele sectoare alimentare cu balanta comerciala pozitiva in Romania, importul de mezeluri fiind in fiecrae an depasit de export, de aceea, un alt obiectiv major al ARC va fi cresterea exporturilor. Ridicarea embargoului pestei porcine va permite procesatorilor romani sa vanda produse din carne atat in UE, cat si in alte piete, precum: America de Nord, Rusia, China.

Infiintata in 1992, Asociatia Romana a Carnii este organizatia profesionala care reprezinta interesele industriei de prelucrare a carnii, avand ca membri 40 de societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia nationala de mezeluri.

Conform Statutului ARC, conducerea asociatiei va fi asigurata in 2013 de care dl Ovidiu Dusleag, presedinte, dl Radu Timis si dna Eugenia Caragui, vicepresedinti.

Presedinte , Ovidiu Dusleag

Director executiv, Mihai Visan

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...