Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AsociaȚii: arc anunta numirea unui nou presedinte si obiectivele pentru 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat)In contextul general dominat de instabilitate economica si dublat de criza alimentara manifestata sub forma unor cresteri ale preturilor agroalimentare la nivel mondial, Ovidiu Dusleag (director executiv Caroli Foods Group) preia functia de presedinte al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), in urma unui acord initiat anul trecut intre membrii Asociatiei.

Odata cu numirea sa, Ovidiu Dusleag anunta principalele obiective pe care ARC si le propune pentru anul 2013: cresterea exportului de produse romanesti din carne si reducerea taxei pe valoare adaugata.

Asociatia Romana a Carnii a trecut in revista activitatea din acest an, ingreunata de efectele crizei economice prelungite si de instabilitatea politica. Consideram ca rezultatele alegerilor generale reprezinta un semnal pozitiv, industria noastra avand nevoie acuta de un Guvern puternic si de interlocutori stabili cu care sa colaboram pentru a depasi o perioada dificila atat in Romania, cat si la nivel european, a declarat noul presedinte al ARC, Ovidiu Dusleag.

O masura importanta pe care ARC isi propune sa o discute cu noul Guvern in cel mai scurt timp posibil este reducerea TVA la alimente, care va aduce beneficii consumatorilor romani, in primul rand, si va contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar si la diminuarea economiei subterane, a adaugat Ovidiu Dusleag.

Procesarea carnii este unul dintre putinele sectoare alimentare cu balanta comerciala pozitiva in Romania, importul de mezeluri fiind in fiecrae an depasit de export, de aceea, un alt obiectiv major al ARC va fi cresterea exporturilor. Ridicarea embargoului pestei porcine va permite procesatorilor romani sa vanda produse din carne atat in UE, cat si in alte piete, precum: America de Nord, Rusia, China.

Infiintata in 1992, Asociatia Romana a Carnii este organizatia profesionala care reprezinta interesele industriei de prelucrare a carnii, avand ca membri 40 de societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia nationala de mezeluri.

Conform Statutului ARC, conducerea asociatiei va fi asigurata in 2013 de care dl Ovidiu Dusleag, presedinte, dl Radu Timis si dna Eugenia Caragui, vicepresedinti.

Presedinte , Ovidiu Dusleag

Director executiv, Mihai Visan

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...