Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AsociaȚii: creste productia de carne de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii locali au descoperit bovinele pentru carne, usor de crescut si la mare pret pe piata europeana.

Motivul: subventia de 300 de euro pe cap de animal pentru crescatorii din zonele defavorizate, dar si deficitul mare de carne pe piata europeana. Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania, mai ales ca acestea ar putea sa constituie o sursa importanta de venituri pentru fermele mici care nu pot produce lapte de calitate, deci nu pot scoate profituri interesante de pe urma vacilor de lapte, se afirma in Evenimentul zilei.

Chiar daca preturile de achizitie a vacutelor de carne sunt ceva mai mari decat in cazul celor de lapte, cheltuielile de intretinere sunt mai reduse. Animalele nu sunt pretentioase la hrana si sunt tinute cea mai mare parte a anului la pasune.

Pentru ca sunt rezistente la temperaturi de pana la -25 de grade Celsius, iarna pot fi adapostite si in saivane cu trei pereti ca la oi, nicidecum in grajduri moderne cum se intampla la vacile de lapte. Un avantaj este si ritmul de crestere a animalelor: un vitel, de exemplu, poate sa ajunga in 18-20 de luni la o greutate de 600-650 de kilograme.

In luna martie a acestui an a fost infiintata si o Asociatie a crescatorllor de bovine pentru carne. Organizatia are in prezent 40 de membri din 10 judete, care detin impreuna un efectiv de circa 2.000 de animale, dupa cum afirma Dumitru Grigorean, presedintele asociatiei, care afirma ca productia de carne de vita creste constant.

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum...