Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: creste productia de carne de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Fermierii locali au descoperit bovinele pentru carne, usor de crescut si la mare pret pe piata europeana.

Motivul: subventia de 300 de euro pe cap de animal pentru crescatorii din zonele defavorizate, dar si deficitul mare de carne pe piata europeana. Interesul pentru vacile de carne este tot mai mare in Romania, mai ales ca acestea ar putea sa constituie o sursa importanta de venituri pentru fermele mici care nu pot produce lapte de calitate, deci nu pot scoate profituri interesante de pe urma vacilor de lapte, se afirma in Evenimentul zilei.

Chiar daca preturile de achizitie a vacutelor de carne sunt ceva mai mari decat in cazul celor de lapte, cheltuielile de intretinere sunt mai reduse. Animalele nu sunt pretentioase la hrana si sunt tinute cea mai mare parte a anului la pasune.

Pentru ca sunt rezistente la temperaturi de pana la -25 de grade Celsius, iarna pot fi adapostite si in saivane cu trei pereti ca la oi, nicidecum in grajduri moderne cum se intampla la vacile de lapte. Un avantaj este si ritmul de crestere a animalelor: un vitel, de exemplu, poate sa ajunga in 18-20 de luni la o greutate de 600-650 de kilograme.

In luna martie a acestui an a fost infiintata si o Asociatie a crescatorllor de bovine pentru carne. Organizatia are in prezent 40 de membri din 10 judete, care detin impreuna un efectiv de circa 2.000 de animale, dupa cum afirma Dumitru Grigorean, presedintele asociatiei, care afirma ca productia de carne de vita creste constant.

AFIR a publicat Ghidul pentru investiții în zona ITI–Delta Dunării
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunile consultative ale Ghidurilor solicitantului pentru investiții în arealul ITI – Delta Dunării privind dezvoltarea infrastructurii de bază (submăsura 7.2) și protejarea patrimoniului cultural (submăsura 7.6), finanțate prin Programul Național de Dezvoltare...

Marca Ardealul devine, temporar, România
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 decembrie 2018

(Comunicat) La 100 de ani de la Marea Unire, pentru o scurtă vreme, Ardealul, marca de pate și mâncăruri la conservă, își schimbă numele în Romania.   De ce? Pentru a marca si sărbatori acest moment definitoriu al istoriei noastre. Pentru a-și onora numele și istoria acestui nume. Pentru că, atunci când te cheamă...