Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: noua federatie proagro

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Agroazi informeaza ca Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industria alimentara si servicii conexe din Romania – ProAgro a fost infiintata in baza Ordonantei Guvernului Nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si are drept scop

promovarea, reprezentarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai, in raporturile cu institutiile nationale si europene publice si private, se arata in primul comunicat de presa al formatiunii.
Presedintele interimar al Federatiei PRO AGRO este Viorel Nica.

Potrivit sursei, principalul obiectiv al noii organizatii este acela de a sustine organizatiile profesionale reprezentative la nivel national care activeaza in sectorul agricol, industria alimentara si serviciile conexe in raport direct cu organismele specifice ale Uniunii Europene, respectand totodata interesele consumatorilor si promovand principiile concurentei loiale.

PRO AGRO informeaza ca in perioada urmatoare va organiza o sedinta a Adunarii Generale la care sunt invitate sa participe toate organizatiile profesionale cu reprezentativitate nationala care doresc sa adere la aceasta structura. Data si locatia vor fi anuntate cu 30 de zile inainte.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

AsociaȚii: noua federatie proagro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agroazi informeaza ca Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industria alimentara si servicii conexe din Romania – ProAgro a fost infiintata in baza Ordonantei Guvernului Nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si are drept scop promovarea, reprezentarea, sustinerea si apararea intereselor membrilor sai, in raporturile cu institutiile nationale si europene publice si private, se arata in primul comunicat de presa al formatiunii.
Presedintele interimar al Federatiei PRO AGRO este Viorel Nica.

Potrivit sursei, principalul obiectiv al noii organizatii este acela de a sustine organizatiile profesionale reprezentative la nivel national care activeaza in sectorul agricol, industria alimentara si serviciile conexe in raport direct cu organismele specifice ale Uniunii Europene, respectand totodata interesele consumatorilor si promovand principiile concurentei loiale.

PRO AGRO informeaza ca in perioada urmatoare va organiza o sedinta a Adunarii Generale la care sunt invitate sa participe toate organizatiile profesionale cu reprezentativitate nationala care doresc sa adere la aceasta structura. Data si locatia vor fi anuntate cu 30 de zile inainte.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...