Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: stanca tudor: consumul de carne a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu toata imaginea negativa conturata de ultimele date din piata, doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, ne ofera o cu totul alta perspectiva.

Domnia sa ne-a declarat ca, de fapt, in ciuda scaderii consumului de preparate din carne confirmata atat de procesatori, cat si de statistici, precum si in ciuda majorarii preturilor, consumul de carne, ca atare, a crescut cu 8 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut Doamna Tudor a declarat pentru revista Fabrica de Carne:

Majorarile de preturi s-au facut tarziu, de abia in septembrie, in Uniunea Erropeana dar si in Romania, tara noastra mergand in acelasi timp cu ce se intampla pe plan European. Iar cresterile au fost in medie de 16 %.

Cu toate acestea, consumul a crescut. Pragul de 2.000.000 de capete de porci furnizati de producatori a fost atins in acest an cu trei saptamani inainte de cat era prevazut si, pana la aceasta data (11 octombrie n.n.), pentru completarea necesarului, importurile au reprezentat 18 % din necesar.

Mai multe, pe aceasta tema, in cover-ul cu titlul Carnea de consum contrazice statisticile pe care il veti putea citi in editia cu numarul 21 a revistei Fabrica de Carne.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...