Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: stanca tudor: consumul de carne a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu toata imaginea negativa conturata de ultimele date din piata, doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, ne ofera o cu totul alta perspectiva.

Domnia sa ne-a declarat ca, de fapt, in ciuda scaderii consumului de preparate din carne confirmata atat de procesatori, cat si de statistici, precum si in ciuda majorarii preturilor, consumul de carne, ca atare, a crescut cu 8 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut Doamna Tudor a declarat pentru revista Fabrica de Carne:

Majorarile de preturi s-au facut tarziu, de abia in septembrie, in Uniunea Erropeana dar si in Romania, tara noastra mergand in acelasi timp cu ce se intampla pe plan European. Iar cresterile au fost in medie de 16 %.

Cu toate acestea, consumul a crescut. Pragul de 2.000.000 de capete de porci furnizati de producatori a fost atins in acest an cu trei saptamani inainte de cat era prevazut si, pana la aceasta data (11 octombrie n.n.), pentru completarea necesarului, importurile au reprezentat 18 % din necesar.

Mai multe, pe aceasta tema, in cover-ul cu titlul Carnea de consum contrazice statisticile pe care il veti putea citi in editia cu numarul 21 a revistei Fabrica de Carne.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...