Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

AsociaȚii: stanca tudor: consumul de carne a crescut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu toata imaginea negativa conturata de ultimele date din piata, doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, ne ofera o cu totul alta perspectiva.

Domnia sa ne-a declarat ca, de fapt, in ciuda scaderii consumului de preparate din carne confirmata atat de procesatori, cat si de statistici, precum si in ciuda majorarii preturilor, consumul de carne, ca atare, a crescut cu 8 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut Doamna Tudor a declarat pentru revista Fabrica de Carne:

Majorarile de preturi s-au facut tarziu, de abia in septembrie, in Uniunea Erropeana dar si in Romania, tara noastra mergand in acelasi timp cu ce se intampla pe plan European. Iar cresterile au fost in medie de 16 %.

Cu toate acestea, consumul a crescut. Pragul de 2.000.000 de capete de porci furnizati de producatori a fost atins in acest an cu trei saptamani inainte de cat era prevazut si, pana la aceasta data (11 octombrie n.n.), pentru completarea necesarului, importurile au reprezentat 18 % din necesar.

Mai multe, pe aceasta tema, in cover-ul cu titlul Carnea de consum contrazice statisticile pe care il veti putea citi in editia cu numarul 21 a revistei Fabrica de Carne.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...