Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

AsociaȚii: ucpr contesta informatiile false referitoare la carnea de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Intr-un comunicat oficial, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) contesta informatiile false aparute in unele canale media cu privire la reziduurile din carnea de pasare.

„Prelevarea de probe de carne de pasare pentru efectuarea analizelor a fost facuta fara respectarea standardelor legale in vigoare.

Analiza detectarii prezentei antibioticelor in carne s-a facut printr-o metoda calitativa, vizuala, neautorizata de institutiile abilitate (s-a pus o bucata de hartie peste carne si daca s-a colorat s-a tras concluzia ca are reziduuri de antibiotice).

Buletinul de analiza pentru pesticide a fost sub limitele legale acceptate de legislatia UE. S-a incriminat prezenta unui pesticid (DDT) care nu se mai fabrica si implicit nu se mai foloseste de cel putin 8 – 10 ani”, se precizeaza in comunicat.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...