Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociatia de standardizare din romania va participa la conferinta internationala infoaliment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

ASRO a confirmat participarea la Conferinta Internationala infoALIMENT din zilele de 13-14 iunie 2012, care va avea loc la Poiana Brasov.

Domeniul alimentar, la fel ca si alte domenii, este in atentia organismelor internationale si europene de standardizare, datorita implicatiei pe care o are asupra sanatasii omului. In acest cotext, ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania), ca membra a organizatiilor europene si internationale de standardizare, participa la elaborarea standardelor si le adopta ca standarde romane.

Astfel, in domeniul alimentar sunt in vigoare peste 1000 de standarde, o parte din ele adoptari ale standardelor europene si internationale, iar alta parte standarde nationale. In cadrul conferintei se va prezenta situatia prezenta si viitoare in ceea ce priveste evolutia standardelor din domeniul alimentar, in special din domeniu produselor lactate.

ASRO va fi reprezentata de doamna Diana Dorobantu, Director, care va prezenta comunicarea cu titlul Utilizarea standardelor pentru cresterea sigurantei alimentare; Prezent si viitor in standardiarea din domeniul alimentar. Tema va fi sustinuta in cadrul workshop-ului FDL nr. 3, Servicii, din data de 14 iunie, ora 11,30.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...

Asociatia de standardizare din romania va participa la conferinta internationala infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

ASRO a confirmat participarea la Conferinta Internationala infoALIMENT din zilele de 13-14 iunie 2012, care va avea loc la Poiana Brasov.

Domeniul alimentar, la fel ca si alte domenii, este in atentia organiamelor internationale si europene de standardizare, datorita implicatiei pe care o are asupra sanatasii omului. In acest cotext, ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania), ca membra a organizatiilor europene si internationale de standardizare, participa la elaborarea standardelor si le adopta ca standarde romane

Astfel, in domeniul alimentar sunt in vigoare peste 1000 de standarde, o parte din ele adoptari ale standardelor europene si internationale, iar alta parte standarde nationale. In cadrul conferintei se va prezenta situatia prezenta si viitoare in ceea ce priveste evolutia standardelor din domeniul alimentar, in special din domeniu produselor lactate.

ASRO va fi reprezentata de doamna Diana Dorobantu, Director, care va prezenta comunicarea cu titlul Utilizarea standardelor pentru cresterea sigurantei alimentare; Prezent si viitor in standardiarea din domeniul alimentar. Tema va fi sustinuta in cadrul workshop-ului nr. 3, Servicii, din data de 14 iunie, ora 11,30.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...