Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la expoziția internațională „AgroBalt”, din Lituania

Autor: meatmilkmiercuri, 30 mai, 2018

(Comunicat) Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a fost prezentă în cadrul expoziției internaționale pentru agricultură și industrie alimentară „AgroBalt”, acolo unde a expus singurul produs crud-uscat din România cu Indicație Geografică Protejată. Expoziția a avut loc în perioada 24 – 26 mai în Vilnius, Lituania. Cei șase membri ai asociației, din județele Bacău, Brașov, Prahova, Sibiu, Călărași și-au expus produsele pentru degustare în cadrul standului APSS.

 

Ajunsă la ediția cu numărul 22, AgroBalt reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de acest tip, relevante pentru agricultura și industria alimentară din Țările Baltice. În cadrul evenimentului au fost prezente 24 de țări, acesta găzduind peste 200 de participanți.

 

Expoziția a fost o oportunitate de business pentru producători și asociații din Europa și Asia, care au împărtășit din experiența și produsele proprii, pentru dezvoltarea continuă a industriei.

 

Tradiție de peste 100 de ani a produselor românești expuse pentru vizitatori internaționali

 

Produsele românești din carne oferite de către Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu suntînregistrate cu Indicație Geografică Protejată, Salamul de Sibiu fiind un produs cu o istorie de peste 100 de ani. „Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu reprezintă, în primul rând, o garanție a faptului că pe masa consumatorilor ajunge întotdeauna Salam de Sibiu de cea mai bună calitate”, a declarat doamna Carmen Gavrilescu, Președintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu.

 

Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu se obține utilizând ingrediente de cea mai bună calitate, precum carnea și slănina folosită, condimente naturale împreună cu afumarea la rece utilizând lemn din esență tare și prin cea mai lungă perioadă de maturare. Mai mult decât atât, metoda specifică de producție este cea care diferențiază produsul, metodă rafinată de-a lungul timpului și asigurată de priceperea producătorilor locali. Astfel, obținem un produs de calitate, superior, demn de a fi expus în cadrul evenimentelor internaționale, alături de cele mai bune produse alimentare.

 

Pentru mai multe informații referitoare la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, la membrii fondatori, legislație sau la istoria produsului, vă rugăm să accesați: www.salamuldesibiu.ro.

Solina Romania își reia integral producția în Alba Iulia
Autor: meatmilk  /   joi, 29 august 2019

(Comunicat) Cele 7 luni care au trecut de la incendiul din 2 februarie au reprezentat pentru Solina Romania o mega-provocare în privința păstrării echipei, conservării cotei de piață, și reinventării modelului de business în condițiile impuse de tragicul eveniment prin care am trecut fortuit și total...

A avut loc Festivalul Pescăresc Delta din Carpaţi-Doripesco
Autor: meatmilk  /   marți, 27 august 2019

(Comunicat) Festivalul Pescăresc Delta din Carpați – Doripesco a avut loc vineri, 23 august, la Lacul Noua din Brașov. Timp de trei zile Asociația Delta din Carpați - Doripesco, organizatorul evenimentului, a pregătit un ospăț demn de cele mai exigente gusturi în domeniul culinar.   Pentru organizarea Festivalului Pescăresc...