Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociatia profesionala a crescatorilor de taurine din iasi, catre madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Profesionala a Crescatorilor de Taurine din judetul Iasi cu respect, va aducem la cunostinta ca modul prin care se vizeaza cererile pentru obtinerea subventiei pe cap de animal (pentru cei care au cel putin trei capete) de catre reprezentantii oricaror asociatii este unul gresit.

Suntem convinsi ca este unul gresit, deoarece prin aceasta practica nu incurajam asocierea ci, dimpotriva, dam ocazia conjuncturala ca unii crescatori de animale sa ia niste bani fara a face parte dintr-o asociatie, iar cei care isi pun stampila in schimbul unei sume, pe cerere, sa obtina niste bani fara a avea obligatii fata de cei care dau acesti bani.

Cu permisiunea dv. propunem ca incepand din sesiunea viitoare de depunere a cererilor, sa cereti, la depunere, ca cererile sa fie insotite de o adeverinta de la asociatia din localitatea din care fac parte crescatorii, iar acolo unde nu exista asociatii, cea in drept sa ofere aceasta adeverinta sa fie Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale, ca fiind un for reprezentativ la nivel judetean.

In acest fel, crescatorii de animale vor fi interesati sa adere la asociatiile din localitate, sumele pe care le platesc conjunctural vor fi folosite exclusiv in interesul lor iar libera asociere conform Constitutiei Romaniei nu va fi incalcata, dupa cum au motivat cei de la APIA.
Presedinte A.P.C.T. M. Crudu

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...