Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociatia profesionala a crescatorilor de taurine din iasi, catre madr

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Profesionala a Crescatorilor de Taurine din judetul Iasi cu respect, va aducem la cunostinta ca modul prin care se vizeaza cererile pentru obtinerea subventiei pe cap de animal (pentru cei care au cel putin trei capete) de catre reprezentantii oricaror asociatii este unul gresit.

Suntem convinsi ca este unul gresit, deoarece prin aceasta practica nu incurajam asocierea ci, dimpotriva, dam ocazia conjuncturala ca unii crescatori de animale sa ia niste bani fara a face parte dintr-o asociatie, iar cei care isi pun stampila in schimbul unei sume, pe cerere, sa obtina niste bani fara a avea obligatii fata de cei care dau acesti bani.

Cu permisiunea dv. propunem ca incepand din sesiunea viitoare de depunere a cererilor, sa cereti, la depunere, ca cererile sa fie insotite de o adeverinta de la asociatia din localitatea din care fac parte crescatorii, iar acolo unde nu exista asociatii, cea in drept sa ofere aceasta adeverinta sa fie Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale, ca fiind un for reprezentativ la nivel judetean.

In acest fel, crescatorii de animale vor fi interesati sa adere la asociatiile din localitate, sumele pe care le platesc conjunctural vor fi folosite exclusiv in interesul lor iar libera asociere conform Constitutiei Romaniei nu va fi incalcata, dupa cum au motivat cei de la APIA.
Presedinte A.P.C.T. M. Crudu

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...