Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Asociaţia Română a Cărnii, în pas cu tendinţele europene

Autor: meatmilkjoi, 22 iunie, 2017

(Comunicat) Încă de la începutul acestui an, Consiliul Director al Asociaţiei Române a Cărnii a luat în discuţie necesitatea informării şi conştientizării consumatorului cu privire la eforturile depuse de industria de procesare a cărnii pentru găsirea unor soluţii alimentare inovatoare şi naturale, pentru dezvoltarea unor produse cât mai sigure şi de calitate superioară care să se înscrie în conceptul de “etichetă curată ” şi să răspundă astfel exigenţelor consumatorilor.

 

De altfel, impactul “etichetei curate” asupra industriei de procesare a cărnii constituie o preocupare activă a industriilor europene de profil şi un subiect de discuţie la nivel internaţional, Franţa urmând să găzduiasca în luna septembrie 2017, un simpozion dedicat produselor din carne care va include şi o dezbatere legată de eticheta curată.

 

Primul pas a fost făcut deja, chiar de către preşedintele Asociaţiei, care, de curând, a şi lansat primele produse cu etichetă curată, dar această tendinţă există şi în portofoliul altor companii membre ARC, care au pe piaţă produse care se încadrează în acest concept.

 

Asociaţia Română a Cărnii

Prin preşedinte Radu Timiş

Consiliul Științific APRIL: Brânza Telemea nu conține nimic nociv și este perfectă pentru consum
Autor: meatmilk  /   luni, 24 iulie 2017

(Comunicat) Salutara existenta unei Asociatii (ASOCIATIA PRO CONSUMATORI) care sa protejeze cetatenii de toate abuzurile cu care acestia se confrunta zilnic. Desigur, se impune ca cetatenii (consumatorii), prin articolele pe care le vor citi,  sa fie corect si competent informati privind produsele care le sunt oferite spre consum. Din pacate,...

AHK: Periclitarea mediului investițional, din cauza modificărilor fiscale
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iulie 2017

(Comunicat) Noul Guvern a anunțat modificări fiscale îndreptate împotriva mediului de afaceri și care constituie un real pericol pentru stabilitatea și predictibilitatea politicilor economice. AHK România a subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparența și statul de drept sunt deosebit de importante...