Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociația Vier Pfoten (Patru Labe, trd.), se opune exportului de animale în China!

Autor: Meat MIlkmarți, 26 noiembrie, 2013

Asociaţia care luptă pentru drepturile animalelor Vier Pfoten se opune proiectului de a exporta 500.000 de vaci Bălţate din România în China, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

„O călătorie de peste 15.000 km pe durata a câteva luni înseamnă o tortură inimaginabilă şi inacceptabilă pentru animale”, susţine Gabriel Păun, Director de Campanii al VIER PFOTEN Internaţional, afirma Bursa.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 20 noiembrie memorandumul pentru exportul a peste 500.000 de vaci vii din rasa Bălţată românească în China. Primul transport ar urma să înceapă deja în ianuarie 2014. Acest memorandum a fost semnat în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc la Bucureşti întâlnirea prim-miniştrilor din China – Europa Centrală şi de Est şi Forumul Economic China-Europa Centrală şi de Est.

„Transportul animalelor vii pe distanţe lungi este un subiect controversat în Europa şi la nivel mondial. Nu întâmplător nicio altă ţară din Europa nu exportă vaci vii tocmai în China, ţară situată la peste 8.400 de mile marine (peste 15.000 km), reprezentând o durată de câteva luni de călătorie pe mare”, se mai arată în comunicat.

Vier Pfoten precizează că pe lângă transportul de lungă durată, care reprezintă principala problemă de bunăstare a animalelor, bălţatele româneşti care vor supravieţui călătoriei vor fi trecute cel mai probabil la un sistem de creştere intensiv, în spaţii închise. În China, producţia de lapte este forţată până la 32 de litri de lapte pe zi per vacă, în vreme ce în România media este de 10 litri pe zi, adăugă asociaţia.  (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...