Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociatii: In agricultura, evaziunea cu salariile depaseste 2 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Plecand de la idea ca agricultura reprezinta un important sector de lucratori, iar societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile acestora, Federatia Agrostar solicita cresterea salariului minim de la 700 de lei la 900 de lei.

Am cerut formarea unui comitet interministerial cu Ministerul Muncii deoarece Federatia noastra solicita cresterea salariului minim de la 700 la 900 de lei pentru ca agricultura reprezinta un important sector de lucratori. Acest comitet trebuie sa analizeze si munca la negru din agricultura pentru ca societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile lucratorilor.

Vom cere inspectoratelor teritoriale sa verifice Contractele Colective de Munca si la nivel de ramura si la nivelul societatilor agricole, a declarat presedintele Federatiei AGROSTAR, ªtefan Niculae, la finalul negocierilor cu conducerea Ministerului Agriculturii.
Acesta a subliniat ca discutiile cu conducerea MADR au vizat legislatia referitoare la zilieri si reducerea evaziunii fiscale, care la ora actuala depaseste doua miliarde de euro.

Am cerut reanalizarea acestei legi privind registrul zilierilor pentru ca se stie ca in agricultura se lucreaza cu zilieri. Am avut si o discutie legata de evaziunea fiscala si ne-am exprimat protestul ca acel certificat de producator, care trebuia elaborat pana acum nu a trecut. Suntem surprinsi ca Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor nu si-au dat acordul. Am propus MADR sa se faca un carnet al producatorului agricol, al legumicultorului – idee imbratisata de conducerea MADR, pentru ca trebuie sa starpim acest flagel. Producatorii agricoli pierd sume colosale din cauza evaziunii fiscale din agricultura. Vrem masuri ferme de combatere a evaziunii fiscale in agricultura, care depaseste la ora actuala doua miliarde de euro a spus Niculae.

Reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) si ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR) au avut vineri o intalnire cu conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru solutionarea problemelor legate de ajutoarele de stat aferente anului agricol 2012.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...