Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asociatii: In agricultura, evaziunea cu salariile depaseste 2 miliarde de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Plecand de la idea ca agricultura reprezinta un important sector de lucratori, iar societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile acestora, Federatia Agrostar solicita cresterea salariului minim de la 700 de lei la 900 de lei.

Am cerut formarea unui comitet interministerial cu Ministerul Muncii deoarece Federatia noastra solicita cresterea salariului minim de la 700 la 900 de lei pentru ca agricultura reprezinta un important sector de lucratori. Acest comitet trebuie sa analizeze si munca la negru din agricultura pentru ca societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile lucratorilor.

Vom cere inspectoratelor teritoriale sa verifice Contractele Colective de Munca si la nivel de ramura si la nivelul societatilor agricole, a declarat presedintele Federatiei AGROSTAR, ªtefan Niculae, la finalul negocierilor cu conducerea Ministerului Agriculturii.
Acesta a subliniat ca discutiile cu conducerea MADR au vizat legislatia referitoare la zilieri si reducerea evaziunii fiscale, care la ora actuala depaseste doua miliarde de euro.

Am cerut reanalizarea acestei legi privind registrul zilierilor pentru ca se stie ca in agricultura se lucreaza cu zilieri. Am avut si o discutie legata de evaziunea fiscala si ne-am exprimat protestul ca acel certificat de producator, care trebuia elaborat pana acum nu a trecut. Suntem surprinsi ca Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor nu si-au dat acordul. Am propus MADR sa se faca un carnet al producatorului agricol, al legumicultorului – idee imbratisata de conducerea MADR, pentru ca trebuie sa starpim acest flagel. Producatorii agricoli pierd sume colosale din cauza evaziunii fiscale din agricultura. Vrem masuri ferme de combatere a evaziunii fiscale in agricultura, care depaseste la ora actuala doua miliarde de euro a spus Niculae.

Reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) si ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR) au avut vineri o intalnire cu conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru solutionarea problemelor legate de ajutoarele de stat aferente anului agricol 2012.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...