Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Asociațiile de procesatori solicită TVA-de 9% la alimente

Autor: Ilie Stoianluni, 15 aprilie, 2013

Mai avantajos pentru statul român este TVA-ul de 9 la sută pe toată filiera de produs, decât taxarea inversă. În viziunea sa, „9 este mai mare decât 0, orice este mai mare decât 0”, consideră Viorel Marin, preşedintele ANAMOB.

Legat de taxarea inversă, vreau să vă spun că n-am fost un fan niciodată. Și am făcut și un calcul pe hârtie. Veniturile colectate de stat sunt mult mai mari cu 9 la sută pe toată filiera decât cu taxare inversă pe prima verigă a lanțului. Și este logic – 9 este mai mare decât 0, orice este mai mare decât 0. Nu sunt extrem de supărat că UE nu este de acord cu menținerea taxării inverse, dar cu o singură condiție – să se facă ceea ce am cerut noi de ani de zile. Vorbim aici de TVA redus pe toată filiera. Atunci va fi bine pentru toată lumea”, crede Viorel Marin, pentru agroazi.ro.

„Și astăzi încă mai observ că pe așa numitele surse răsar diverse forme de informații că reducerea TVA nu este bună. Ei bine, sunt făcături. Dacă Ministerul de Finanțe nu este în stare să-i dea afară pe acești oameni, să-și dea demisia. Acești oameni fac rău. Ei, de fapt, din neștiință, din lipsă de competență sau dintr-o inerție de încremeniți într-un nu știu ce proiect teoretic de economie, produc documente care n-au nicio valoare economică.

Își pun visurile alături de prognoze, nu realizează niciodată visele, dar faptul că ei trebuie oricum să găsească sursele de colectare le trec ca o condiție că nu este bine de aplicat măsura. Ei în fiecare an nu știu pe unde să scoată cămașa, la sfârșitul anului de colectare, pentru că acest TVA mare nu se colectează și, oricum, ei trebuie să găsească niște resurse”, a declarat preşedintele ANAMOB. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

Asociațiile de procesatori solicită TVA-de 9% la alimente

Autor: luni, 15 aprilie, 2013

Mai avantajos pentru statul român este TVA-ul de 9 la sută pe toată filiera de produs, decât taxarea inversă. În viziunea sa, „9 este mai mare decât 0, orice este mai mare decât 0”, consideră Viorel Marin, preşedintele ANAMOB.

Legat de taxarea inversă, vreau să vă spun că n-am fost un fan niciodată. Și am făcut și un calcul pe hârtie. Veniturile colectate de stat sunt mult mai mari cu 9 la sută pe toată filiera decât cu taxare inversă pe prima verigă a lanțului. Și este logic – 9 este mai mare decât 0, orice este mai mare decât 0. Nu sunt extrem de supărat că UE nu este de acord cu menținerea taxării inverse, dar cu o singură condiție – să se facă ceea ce am cerut noi de ani de zile. Vorbim aici de TVA redus pe toată filiera. Atunci va fi bine pentru toată lumea”, crede Viorel Marin, pentru agroazi.ro.

„Și astăzi încă mai observ că pe așa numitele surse răsar diverse forme de informații că reducerea TVA nu este bună. Ei bine, sunt făcături. Dacă Ministerul de Finanțe nu este în stare să-i dea afară pe acești oameni, să-și dea demisia. Acești oameni fac rău. Ei, de fapt, din neștiință, din lipsă de competență sau dintr-o inerție de încremeniți într-un nu știu ce proiect teoretic de economie, produc documente care n-au nicio valoare economică.

Își pun visurile alături de prognoze, nu realizează niciodată visele, dar faptul că ei trebuie oricum să găsească sursele de colectare le trec ca o condiție că nu este bine de aplicat măsura. Ei în fiecare an nu știu pe unde să scoată cămașa, la sfârșitul anului de colectare, pentru că acest TVA mare nu se colectează și, oricum, ei trebuie să găsească niște resurse”, a declarat preşedintele ANAMOB. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...