Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Astazi, 22 iunie, isi deschide portile targul timagralim de la timisoara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Marti, 19 iunie, a avut loc conferinta de lansare a celei de-a zecea editii a Expozitiei internationale de produse si servicii din domeniul alimentatiei, agriculturii, zootehniei si domeniile conexe – TimAgralim 2012, eveniment care se va desfasura in perioada 22 – 24 iunie 2012, la sediul USAMVB Timisoara din Calea Aradului nr. 119, informeaza Agroinfo.

Organizatori sunt Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis (CCIAT) in colaborare cu Universitatea de ªtiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara (USAMVB).

Aproximativ 160 de participanti, din Romania, Ungaria si Serbia – companii si institutii de profil agricol, furnizori de tehnica si tehnologii agricole, de inputuri pentru agricultura, fermieri si producatori agricoli traditionali, isi vor desfasura oferta de servicii si produse pe o suprafata de 600 mp interior si 3500 mp exterior in spatiul expozitional dedicat al USAMVB Timisoara.

Datorita diversitatii si complexitatii evenimentului, expozitia este structurata atat ca tematica, cat si ca amplasament, in opt saloane specializate:
• Salonul Ungaria, cu 8 reprezentanti ai tarii vecine;
• Salonul de Agricultura si industrie alimentara, in cadrul careia vor expune 20 firme autohtone si 7 participanti din Kikinda, Serbia;
• Salonul de Mecanizare a agriculturii, cu 21 companii de profil;
• Salonul de Floricultura, horticultura si amenajari (4 producatori si distribuitori);
• Salonul de cresterea animalelor – taurine, cabaline si sporturi hipice, ovine si caprine, iepuri si animale de blana, avicultura, apicultura, piscicultura si acvacultura, furaje si aditivi furajeri, aparatura de laborator si analiza, produse medicamentoase, cinegetica, servicii;
• Poligonul de campuri demonstrativ-experimentale;
• Salonul de Alimentatie publica;
• Salonul pentru Utilaje de gradina.

Aceasta editie aniversara a expozitiei TimAgralim se va remarca printr-un bogat program conex ce va cuprinde seminarii tematice si workshop-uri, precum Accesarea fondurilor europene pentru sectorul alimentar si Responsabilitatea sociala a intreprinderii in sectorul agricol in cadrul carora se va aborda teme precum folosirea excesiva a tratamentelor, problematrica apei, plantele modificate genetic, sustinerea micilor producatori din agricultura, agricultura bio.

De asemenea, vor avea loc demonstratii zilnice cu utilaje in camp, prezentari de loturi de culturi experimentale in cadrul Zilelor Campului, expozitie de animale cu acordare de premii, spectacol ecvestru in ziua de sambata in cadrul Zilei Calului, degustari de produse traditionale si tombola vizitatorului.

Firmele din Romania au posibilitatea de a intra in contact direct cu firme din Ungaria, care vor fi prezente datorita integrarii expozitiei TimAgralim in Proiectul Parteneriate intre furnizorii de tehnologii, produse si servicii care protejeaza mediul, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 si derulat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Judetului Csongrad, Ungaria.

Salonul de cresterea animalelor va avea printre expozati si crescatori de ovine din Ungaria, 3 asociatii profesionale si 3 crescatori de animale.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...