Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Atelierul de gusturi îți propune rețeta de Burger italian

Autor: Meat MIlkvineri, 21 octombrie, 2016

Reteta de Burger italian, filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara „Atelierul de gusturi”, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

 

Ingrediente pentru 1 Burger italian

 

  • 200 g. Antricot de vita
  • 3 g. Usturoi granulat
  • 5 g. nucsoara
  • 10 g. sare
  • 10 g. piper
  • 1 lingurita sos Worchester
  • 1 lingurita sos chilly
  • 1 lingura sos Gama
  • 3 linguri sos Gorgonzzola
  • 10 g. Bacon (2 felii)
  • 20 g. ceapa rosie
  • 1 felie rosie
  • 30 g. castravete murat
  • 5 g. rucola
  • 10 g. nuca

Ingrediente pentru 1 chifla  

                                                

  • 40 g. faina neagra
  • 40 g faina integrala
  • 1 g. drojdie uscata
  • 6 g. zahar
  • 2 g. sare
  • 45 ml. Lapte
  • 7 ml. Ulei de masline

 

Pentru uns 1 chifla   

                                    

  • 1 galbenus de ou
  • putina miere
  • 1 lingurita de lapte
  • Un varf de lingurita susan+sare pentru ornat chifla

 

Mod de preparare

 

Se trece antricotul de vita prin masina de tocat carne, apoi se condimenteaza carnea cu usturoi, nucsoara si piper. Se amesteca apoi cu sare si cu cele 4 sosuri (Worcester, Chilly, Gama si Gorgonzzola). Se pune carnea intr-o forma pentru a o modela si se aseaza pe gratar.

 

Intre timp, se pregateste aluatul de chifle in felul urmator: faina neagra si faina integrala se amesteca intr-un castron, cu zaharul, drojdia si sarea. Se adauga laptele caldut, se framanta bine, se adauga uleiul de masline, apoi se acopra castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit la caldura, timp de 40 de minute. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se formeaza chiflele si se ung cu un amestec alcatuit din galbenus de ou, lapte si miere. Pe fiecare chifla se presara susan si se pun la cuptor la o temperatura medie (180-200°), timp de 30 minute.

 

Pe gratar, alaturi de carnea de vita, se aseaza cele 2 felii de bacon si ceapa rosie. Se pune 2-3 minute pe gratar si chifla taiata in jumatati. Apoi se unge fiecare jumatate de chifla cu sos Gama, si, respectiv, cu crema Gorgonzzola, adauga rucola si o felie de rosie. Carnea prajita pe gratar se unge cu crema gorgonzola, se pun feliile de bacon, inelele de ceapa rosie si castravetele murat. Peste jumatatea unsa cu crema gorgonzola se adauga miezul de nuca si se formeaza burgerul.

Se serveste alaturi de un pahar cu vin rosu.

 

Despre “Atelierul de Gusturi”

 

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului vor cuprinde filmarea si prezentarea online a 100 de retete.

 

Detalii despre program pot fi gasite pe www.atelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi si pe canalul Youtube https://youtu.be/1NNOOepT-_Y

 

Despre George Radu

 

„Crescut” in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away. In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar „Atelierul de Gusturi”, cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...