Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

„Atelierul Micilor Bucătari – Coco Rico” și-a premiat absolvenții primului curs din București

Autor: Meat MIlkluni, 9 mai, 2016

Programul educaţional „Atelierul Micilor Bucătari – Coco Rico”, derulat la inițiativa Grupului Aaylex, sub sloganul „Gătim gustos şi sănătos!” și-a premiat absolvenții primului curs din București. Prin inițierea programului de CSR în 2015, compania și-a propus să promoveze educația pentru un stil de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată, igiena, arta gătitului şi importanța meselor în familie, în rândul elevilor din ciclul primar.

 

Dezvoltat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 62 și Școala „Șerban Vodă” și cu sprijinul „Colegiului Economic Viilor” din București, programul a inclus 8 cursuri de gătit. Cursurile au fost susţinute de către 2 cadre didactice – bucătari profesioniști cu experienţă ai colegiului, ajutate de 21 de ucenici – liceeni ai aceluiași colegiu şi de voluntarii din cadrul Aaylex. Cei 62 de elevi din clasele a I-a şi a IV-a au participat efectiv la pregătirea meselor, descoperind tainele artei culinare.

 

La fiecare curs, copiii au avut ocazia să descopere secretele preparării unui fel de mâncare cu carne de pui și legume, dar și a unui desert, toate pregătite din ingrediente proaspete, naturale și gustoase. Degustarea a făcut deliciul atelierelor, copiii savurând cu bucurie mâncărurile preparate chiar de ei. Fiecare participant a primit materiale informative despre nutriţie, reţete special dezvoltate de nutritioniști pentru alimentația echilibrată a copiilor, echipamente de bucătari şi, la final, diplome de merit și premii care au atestat noua lor calitate de „Mici Bucătari Coco Rico”.

Atelierul Micilor Bucatari 1 (2)

Ediția din București „Atelierul Micilor Bucătari – Coco Rico” este o dezvoltare a proiectului CSR, după faza pilot desfășurată cu succes în anul 2015 la Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, la care au participat 22 de elevi din ciclul primar.

 

„Cadrele didactice, elevii și familiile acestora au răspuns cu multă deschidere inițiativei noastre de a promova alimentaţia echilibrată prin cursuri de gătit. Micii noștri bucătari și-au luat deja rolul în serios și participă, alături de părinți, la prepararea felurilor de mâncare. Desenele speciale pregătite de ei ne arată că au înțeles și apreciat importanţa pregătirii meselor acasă și ilustrează perfect tema „Dejunul în familie”. De aceea, ne-am propus să continuăm acest proiect”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Grup.

 

Despre Grupul Aaylex / Coco Rico

 

Aaylex este un grup de companii cu capital 100% românesc, ale cărui operațiuni se desfășoară în 27 ferme de creștere pui, din 6 județe ale țării: Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. Acestora li se adaugă: 2 stații de incubație, 2 ferme de reproducție păsări-adulți, 2 ferme de reproducție păsări- tineret și un abator propriu localizat în Buzău (unul dintre cele mai performante abatoare din Europa, ce procesează în prezent întregul efectiv de păsări provenit din fermele Aaylex), precum și compania de distribuție a produselor Coco Rico. Companiile grupului dețin toate certificările internaționale privind managementul integrat al calității și siguranței produselor, precum: ISO 22000: 2005,  ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BRC grade AA, IFS High Level, UKAS și certificarea Halal. Grupul Aaylex produce și comercializează binecunoscutul brand românesc Coco Rico – produse din carne de pui fără hormoni de creștere, fără aditivi alimentari și fără făinuri animale.

 

Alege responsabil pentru sănătatea familiei tale și adaugă calitate vieții!

Atelierul Micilor Bucatari 4 (2)

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...