Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Atenție, din 2021, UE va anula TVA-ul pentru importurile din țări terțe!

Autor: meatmilkmiercuri, 21 noiembrie, 2018

(Comunicat) Luând cuvântul la o reuniune organizată cu ocazia Săptămânii Internaționale pentru Siguranța Produselor, Christian Vershueren, Diretorul General al EuroCommerce, a declarat:

 

„Membrii noștri sunt profund îngrijorați de afluxul de produse periculoase, inclusiv alimentare, vândute de producătorii și vânzătorii fără scrupule din afara UE, care vizează direct clienții din Uniune. Aceste produse nu fac obiectul unor controale și pot provoca vătămări grave consumatorilor.

 

Acestea reprezintă, de asemenea, o concurență neloială față de producătorii, importatorii și comercianții cu amănuntul din UE, care lucrează din greu pentru a se asigura că produsele lor sunt sigure și respectă standardele UE.

 

Orice nouă reglementare trebuie să reflecte această nouă realitate și să ajute autoritățile naționale să răspundă în mod corespunzător acestor amenințări. Comercianții care aduc în mod deliberat produse neconforme în UE ar trebui să fie oprite și pedepsite.”

 

Inspecțiile vânzărilor directe din partea exportatorilor din țările terțe, arată un procent inacceptabil de ridicat de produse neconforme și chiar periculoase.

 

Deputații europeni discută în prezent regulamentul propus de Comisie, privind respectarea și punerea în aplicare a „Pachetului legislativ privind bunurile și protecția consumatorilor”. Prezenta propunere prezintă o oportunitate unică de a crea un sistem eficient de supraveghere a pieței, de a avea reguli concurențiale echitabile și de a îmbunătăți încrederea consumatorilor. Supravegherea pieței necesită o concentrare puternică pe baza riscurilor, pentru a se asigura identificarea acelor operatori care eludează în mod deliberat normele UE și eliminarea produselor periculoase de pe piață.

 

Efectuarea unei activități de supraveghere a pieței pentru consumatori necesită, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă a coordonării între autoritățile naționale, de exemplu, prin intermediul unei rețele de conformitate a produselor, precum și cu autoritățile vamale, echipate pentru a opri produsele la frontieră.

 

Abolirea pragului de TVA în 2021 (22 de euro în majoritatea statelor membre) ,pentru importurile de loturi mari, provenind din țări terțe, va trebui să găsească țările UE pregătite. De asemenea, solicităm ca această abordare să fie extinsă și la eliminarea scutirii de taxe vamale de 150 de euro, pentru a elimina denaturările identificate. Aceste schimbări vor duce la un control mai bun al volumului de fluxuri de produse necontrolate care intră în Uniune.

 

De aceea, ne vom adresa Comisiei, urmând să susținem noi inițiative, pentru a crea o imagine mai precisă a dimensiunii acestor fluxuri de produse și, eventual, a lega actualul sistem de alertă rapidă pentru produsele periculoase la noile sisteme computerizate, utilizate pentru colectarea TVA.

 

Trebuie să ne asigurăm că operatorul responsabil pentru un produs importat poate fi ușor contactat. De asemenea, solicităm ca definiția „persoanei responsabile” sau a „reprezentantului autorizat”, astfel cum este propusă de Comisie, să devină obligatorie pentru o gamă mai largă de categorii de produse, decât în ​​prezent. Verschueren a concluzionat: „Concluzia este că o mai bună aplicare a legislației și sprijinul de conformitate, atunci când este necesar, va opri acest risc major pentru consumatorii din UE. Acesta va fi, de asemenea, un semnal pozitiv, pentru a încuraja eforturile comercianților care respectă legea, să aducă pe piață produse sigure și compatibile”.

Promovarea produselor alimentare, prin ”INFO DAY BRUXELLES”, pe 30 Ianuarie 2020
Autor: meatmilk  /   joi, 16 ianuarie 2020

La solicitarea Comisiei Europene, APIA aduce la cunoștinţă organizarea la 30 ianuarie 2020 a unei zile de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY.    Locaţie: Albert...

Agenția infoGORUP și Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani, 2020!
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 decembrie 2019

Este vremea marilor Sărbători, este vremea bilanțurilor, este vremea gândurilor de mai bine, în viitor.   Pentru agenția infoGROUP și pentru publicațiile și produsele sale, anul 2019, a fost unul dintre cei mai relevanți, din punct de vedere al activității. Cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale...